Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Biserica ortodoxă rusă vrea ca…

Biserica ortodoxă rusă vrea ca fotbaliștii echipei naționale să fie însoțiți de preoți înaintea meciurilor

„Jucătorii echipei naționale de fotbal din Rusia au nevoie de ajutor spiritual din partea preotului pentru a se concentra mai mult asupra victoriei”, a declarat pentru RIA Novosti președintele Comisiei patriarhale pentru cultură fizică și sport, Mitropolitul Mitrofan (Badanin) din Murmansk și Monchegorsk.

Rusia a surprins la Cupa Mondială 2018, pe teren propriu, ajungând în sferturi de finală, însă la EURO 2020 a suferit două înfrângeri grele. Naționala Rusiei nu a reușit să ajungă în playoff la UEFA EURO 2020, încheind pe ultimul loc în Grupa B. Echipa a învins naționala finlandeză (1: 0), a pierdut în fața belgienilor (0: 3) și a danezilor (1: 4). La 30 iunie, antrenorul principal al echipei naționale de fotbal Stanislav Cherchesov a ținut un discurs la o ședință a comitetului tehnic al Uniunii de Fotbal din Rusia (RFU) cu privire la rezultatele performanței echipei la Campionatul European.

„Desigur, este timpul potrivit pentru soluționarea acestei probleme și, desigur, trebuie să existe lideri spirituali în echipa noastră, este imperativ să avem grijă de copiii noștri. Pentru că, după părerea mea, este tocmai o lipsă de pregătire spirituală: cumva nu se luptă, spiritual, mi se pare slab. Mi se pare nemotivat”, a declarat Mitropolitul Mitrofan pentru RIA Novosti.

Potrivit lui, unul dintre motivele slăbiciunii echipei este limbajul înjurător și obscen care predomină pe teren, într-o atmosferă în care va fi dificil chiar și pentru un duhovnic să lucreze. „Practic, motivația pe teren este produsă de antrenori cu ajutorul înjurăturilor și înjurăturilor murdare, pe care le observăm cu toții, citind pur și simplu buzele, uitându-ne la antrenori și la ceea ce spun stimații noștri fotbaliști în timpul alergării lor. Bineînțeles, într-o astfel de situație, preotul nu poate fi prezent în această atmosferă de abuz murdar, care este pur și simplu fundalul vieții obișnuite a jucătorilor noștri de fotbal ”, a adăugat episcopul.