Tinerii, chemați la vot… pe TikTok!

Programul Challenger îndeamnă tinerii să voteze conștient și lansează o provocare video – „De ce merg pe 11 iulie la vot”. Tinerii sunt invitați să prezinte, printr-o serie de imagini reprezentative, motivele pentru care vor participa la alegerile parlamentare anticipate. Cele mai originale videouri vor fi premiate.

Campania „Avem ce Votăm” se desfășoară pe platforma TikTok și își propune să informeze tinerii despre alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, într-un limbaj simplu și accesibil. Printr-o serie de videouri, Challenger dorește să trezească interesul tinerilor și-i încurajează să se informeze despre candidații electorali și propunerile acestora pentru tineri.

@challenger.md##challenger ##avemcevotam ##tiktoktrends ##rec ##foryou♬ оригинальный звук – challenger.md

@challenger.md##tiktoktrends ##foryou ##recommendations ##rec ##fy♬ I remember when – Teo Domani

@challenger.mdReply to @m.b.x♬ Astronaut In The Ocean – Masked Wolf

@challenger.md##avemcevotam ##tiktoktrends ##recommendations ##foryou♬ original sound – challenger.md

Dacă vrei să te alături campaniei, o poți face printr-un video de 15 secunde. Challenger va premia cele mai reușite videouri.

Cum pot participa la provocarea Challenger?

  1. Dacă nu ești utilizator TikTok, descarcă aplicația și înregistrează-te. Vei putea edita videoul rapid și simplu, direct în aplicație.
  2. Intră pe pagina TikTok Challenger.md și vezi mai multe exemple. Nu uita să urmărești pagina pentru informații utile, dar amuzante, despre alegeri.
  3. Utilizând aplicația, filmează-te timp de 5 secunde cum privești spre camera video. Adaugă pe această  scurtă secvență textul „De ce merg pe 11 iulie la vot”.
  4. Selectează fotografiile și atașează-le după secvența  de 5 secunde. 
  5. Selectează una dintre melodiile din trend, adaugă #avemcevotăm #challenger și postează videoul.

IMPORTANT: Videourile trebuie să aibă un caracter neutru și să nu promoveze o opțiune politică. Toate videourile care vor conține imagini cu oponenții politici sau simbolurile acestora, vor fi descalificate.

Pot să mă alătur campaniei fără a utiliza TikTok?

Campania încurajează cât mai mulți tinerii să comunice colegilor și prietenilor săi despre alegerile din 11 iulie 2021. Videourile pot fi postate, de asemenea, pe pagina Facebook și Instagram, cu utilizarea etichetelor #avemcevotăm și #challenger. 

Pentru alte detalii, accesați paginile Challenger de pe Instagram, Facebook și TikTok.

Challenger este un program neafiliat politic și non-partizan care promovează gândirea critică printre tineri. Campania de informare pe TikTok se desfășoară în cadrul proiectului „Avem ce Votăm”, la inițiativa Challenger. Campania încurajează tinerii să voteze informat.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.