12:18:54 29.03.2024
Stiri

GALERIE FOTO // Centenarul Alianței Defensive Româno-Polone, marcat la Chișinău prin vernisarea unei expoziții semnate de soția Ambasadorului României la reședința Ambasadorului Poloniei: „O veche şi trainică prietenie, care merge adânc în istorie”

Actualitate 02.07.2021 10:43 Vizualizări1513 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // Centenarul Alianței Defensive Româno-Polone, marcat la Chișinău prin vernisarea unei expoziții semnate de soția Ambasadorului României la reședința Ambasadorului Poloniei: „O veche şi trainică prietenie, care merge adânc în istorie” Ambasada României în R. Moldova


Centenarul Alianței Defensive Româno-Polone a fost marcat, pe 1 iulie curent, într-un mod inedit la Chișinău.

Reprezentanți ai corpului diplomatic, oameni de artă și cultură din capitala Republicii Moldova au participat la vernisarea expoziției personale a Laviniei Cătălina Ioniță, soția Ambasadorului României la Chișinău, E.S. Daniel Ioniță, la reședința Ambasadorului Poloniei din Chișinău, E.S. Bartłomiej Zdaniuk.

„Este o bucurie imensă pentru mine să mă aflu aici, alături de dumneavoastră, pentru a inaugura această expoziție... România şi Polonia sunt legate de o veche şi trainică prietenie, care merge adânc în istorie. Avem relații solide în toate domeniile și un Parteneriat Strategic care funcționează impecabil de la Marea Baltică la Marea Neagră. Putem compara intensitatea contactelor bilaterale dintre România și Polonia din perioada interbelică cu cea de astăzi, care este cel puțin la același nivel.

Proximitatea geografică și împărtășirea aceluiași context geopolitic ne-au ajutat să ne înțelegem, să fim mai aproape unii de ceilalți, să luptăm împotriva imperiilor care au împărțit și divizat Europa. Avem o moștenire comună de care suntem mândri, aceleași interese strategice regionale, europene şi globale, suntem parteneri apropiați şi de nădejde... Relațiile noastre, bazate pe încredere și sprijin reciproc, sunt astăzi unite de valorile europene și transatlantice”, a declarat Daniel Ioniță, citat de un comunicat de presă al Ambasadei României.

Diplomatul român a adăugat că România și Polonia sunt „unite” în ceea ce privește susținerea parcursului european, pro-reforme al Republicii Moldova, „singurul care poate asigura securitate, stabilitate și prosperitate tuturor cetățenilor acestor meleaguri frumoase, indiferent de limba vorbită sau apartenența etnică”.






Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md