14:42:59 25.04.2024
Stiri

IMPORTANT! Cum pot merge cetățenii R. Moldova mai nou în România: Modificările au intrat în vigoare de la 1 iulie

Actualitate 02.07.2021 10:59 Vizualizări3563 Autor: Ziarul National
IMPORTANT! Cum pot merge cetățenii R. Moldova mai nou în România: Modificările au intrat în vigoare de la 1 iulie


Autoritățile de la București au efectuat modificări în legislația privind regimul carantinei, fiind introduse unele excepții noi și eliminate unele categorii profesionale exceptate anterior.

Noile reguli de călătorie în România au intrat în vigoare din 1 iulie curent.

Potrivit Ambasadei României în Republica Moldova, basarabenii cu cetățenie română nu au nicio restricție pentru a intra în Țară, dacă și-au petrecut ultimele 14 zile într-o zonă verde.

Și cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei, spre exemplu ședere pe termen scurt sau tranzit.

Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile, cu excepția celor care vin din UE/ SEE/ Confederația Elvețiană.

Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării (10 zile de la încheierea schemei), precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile.

O noutate a modificărilor recente este că sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile și prezintă testul RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în România sau îmbarcării. Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de alte categorii, pe care le aveți detaliate AICI.

Cetățenii români care revin în România din străinătate și au petrecut ultimele 14 zile într-o zonă verde, inclusiv Republica Moldova, nu sunt plasați în carantină și nu trebuie să facă dovada vaccinării sau încadrării în excepțiile prevăzute de legislație.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md