17:03:06 28.03.2024
Stiri

DOC // Dodon se crede și acum PREȘEDINTELE R. Moldova. Socialistul îl ACUZĂ pe diplomatul american de „NERESPECTAREA suveranității și independenței R. Moldova”

Actualitate 02.07.2021 12:01 Vizualizări13708 Autor: Ziarul National
DOC // Dodon se crede și acum PREȘEDINTELE R. Moldova. Socialistul îl ACUZĂ pe diplomatul american de „NERESPECTAREA suveranității și independenței R. Moldova”


Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, i-a cerut astăzi Ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, în termeni ultimativi, să nu se mai implice în trebuirile interne ale republicii. Scrisoarea respectivă i-a fost înmânată lui Hogan astăzi, în cadrul unei întrevederi la sediul PSRM.

Dodon îl acuză pe Dereck J. Hogan că nu ar „respecta” suveranitatea și independența R. Moldova. De asemenea, socialistul e deranjat că SUA finanțează diverse ONG-uri, care ar face „partizanat politic”.

„Am avut o întrevedere de lucru cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul SUA. În debutul discuției, din numele Blocului „Comuniștilor și Socialiștilor”, mi-am exprimat îngrijorarea în legătură cu imixtiunea factorilor externi în procesul electoral. În special, m-am referit la vizitele dlui Hogan la Comisia Electorală Centrală, în toiul campaniei electorale, care ar putea fi calificate ca tentativă de a influența procesele politice din R. Moldova, ceea ce nu corespunde statutului diplomatului și încalcă art. 41 al Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, din anul 1961. În context, i-am înmânat Ambasadorului Statelor Unite o scrisoare în care sunt expuse acțiunile misiunii diplomatice americane, care, în opinia noastră, sunt inacceptabile și nu corespund practicilor dreptului internațional”, a precizat Dodon.

CITIȚI și Dodon, AROGANT la final de mandat, atacă Ambasadorul SUA la Chișinău: „Am discutat astăzi cu Hogan, este un așa ambasador pe aici... Va trebui să primească un ordin la Washington când se va întoarce din Moldova...”

Menționăm că nu este pentru prima dată când Igor Dodon lansează atacuri la adresa ambasadorilor acreditați în R. Moldova, în special a celui din SUA și al Delegațiuei Uniunii Europene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md