04:15:23 29.03.2024
Stiri

FOTO // La Orhei continuă lucrările re RENOVARE a curților de bloc: „Noi am așteptat peste 40 de ani să avem așa ceva”

Actualitate 02.07.2021 15:34 Vizualizări1485 Autor: Ziarul National
FOTO // La Orhei continuă lucrările re RENOVARE a curților de bloc: „Noi am așteptat peste 40 de ani să avem așa ceva”


Lucrările de renovare a curților de bloc din municipiul Orhei sunt în toi. După ample lucrări, care au durat aproximativ două săptămâni, alte două curți de bloc de pe străzile Unirii și Vasile Lupu, amenajate așa cum se cuvine, au fost inaugurate. În această vară, autoritățile din Orhei și-au propus să renoveze 12 curți comune a 25 de blocuri de locuințe. Costul total al proiectului se ridică la peste 12 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Pe lângă drumul asfaltat și instalarea bordurilor și băncilor noi, a fost construit și un teren de joacă pentru copii. Totodată, au fost amenajate locuri de parcare, amplasate bare de bătut covoare și sârme de rufe. Localnicii spun că sunt încântați de renovările făcute și spun că simt grija primăriei pentru locuitorii orașului.

„Suntem foarte bucuroși și fericiți că au făcut aceste lucrări, dar în special pentru amenajarea terenului de joacă pentru copii”, spune o locuitoare din str. Unirii.

„Noi am așteptat peste 40 de ani să avem așa ceva”, a menționat un bărbat din str. Unirii.

„E foarte frumos. Avem unde ne juca cu prietenii”, spune un băiețel.

„Mă bucur că s-a rezolvat problema parcărilor. Acum avem destule locuri”, spune un localnic din str. Unirii.

„Aici de vreo 40 de ani nu s-a făcut nimic. Erau numai gropi, acum e frumos”, spune o femeie din str. Vasile Lupu.

„Copiii se jucau pe unde apucau. Nu exista un spațiu amenajat, acest teren este minunat”, spune o pensionară.

„Ne place că avem teren de joacă lângă bloc și nu va trebui să mergem în altă parte”, susține un băiețel din str. Vasile Lupu.

Pentru acest an, administrația orașului Orhei își propune să modernizeze cel puțin 12 curți comune pentru 25 de blocuri de locuințe.

„Suntem implicați plenar în dezvoltarea municipiului, așa cum am făcut mereu de când echipa noastră a preluat conducerea orașului. Suntem o echipă puternică, care a reușit să facă multe schimbări, din 2015 încoace. Avem încă multe de făcut. La Orhei, suntem o familie mare și unită. Să fim și în continuare împreună, pentru a dezvolta orașul nostru drag”, a spus primarul de orhei, Pavel Verejanu.

Totodată, viceprimarul pe probleme sociale, Valerian Cristea, a declarat că Primăria Orhei are planuri mari de viitor. „Ne place că oamenii ne susțin în ceea ce facem, fapt care este important pentru noi. Nu există oraș mai frumos în Moldova precum e Orhei. Avem planuri mărețe și le vom realiza împreună cu dvs.”

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a dat asigurări că bunele practici din municipiul Orhei vor fi extinse în tot raionul.

„Realizarea acestui proiect demonstrează încă o dată că municipiul Orhei este lider la capitolul dezvoltare. Vor fi renovate, la cele mai înalte standarde, toate curțile de bloc din oraș. Toate proiectele de infrastructură din Orhei sunt executate din bani publici, datorită creșterii bugetului orașului de patru ori în ultimii ani – de la 16 milioane de lei, la 60 de milioane de lei. Bunele practici de la Orhei vor fi extinse în toate localitățile raionului”, a mai spus președintele raionului Orhei.

Proiectul de modernizare a curților de bloc din Orhei a fost lansat în 2016. De atunci, peste 50 de curți din orașul Orhei au fost renovate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md