13:39:02 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Viceprimarul CAPITALEI, Victor Chironda, a fost DEMIS din funcție. Pentru demiterea fostului aliat al lui Ion Ceban au votat consilierii PSRM, PL, ȘOR, PD și PCRM

Actualitate 02.07.2021 15:51 Vizualizări2124 Autor: Ziarul National
VIDEO // Viceprimarul CAPITALEI, Victor Chironda, a fost DEMIS din funcție. Pentru demiterea fostului aliat al lui Ion Ceban au votat consilierii PSRM, PL, ȘOR, PD și PCRM Captură


Viceprimarul municipiului Chișinău, Victor Chironda, a fost demis astăzi de membrii Consiliului Municipal Chișinău (CMC), la solicitarea primarului general Ion Ceban. Pentru demiterea lui Chironda au votat 28 de consilieri ai PSRM, PL, ȘOR, PD și PCRM.

Subiectul privind demiterea lui Chironda a fost dezbătut cu ceartă și „show”, iar socialistul Victor Poleacov, care a condus ședința de astăzi, nu a permis mai multor consilieri să se expună. Consilierii PAS, ai Platformei „DA” și cei de la Forța Nouă au părăsit sala în semn de protest.

Citește și: DOC // Viitorul ȚAP ISPĂȘITOR? Funcționarul de la Primăria Chișinău cu atribuții mai IMPORTANTE decât ale primarului Ceban: Este administrator de buget, poate semna certificate de urbanism și vinde terenurile capitalei

Liderul PL din CMC, Ion Cebanu, a votat pentru demiterea lui Chironda. „Victoraș, dumneata ai fost folosit de primarul general, iar când a simțit că ești în dizgrația celui care te-a propus în funcție, ai ieșit la rampă cu problema hotelului Național”, a spus liberalul.

Consilierul independent, Veaceslav Nedelea, a amintit că, acum un an și jumătate, Chironda a fost propus de primarul Ion Ceban. „A fost votat cu 26 de voturi. Dle primar, ieri vi-l asumați pe Victor Chironda, astăzi nu... Ulterior, care va fi siguranța că alt candidat la funcția de viceprimar nu va fi demis peste trei luni. Eu nu voi vota pentru demiterea viceprimarului”, a punctat Nedelea.

Citește și: Viceprimarul Chironda îl numește MINCINOS pe Ion Ceban: „Este clar deja că PRIMARUL este personal interesat în demolarea hotelului „Național” și acoperă o ilegalitate promovată de cei care au influență asupra sa”

La rândul său, Victor Chironda a declarat că ceea ce se întâmplă este „o răfuială a sistemului”.

„Este o banală răfuială politică. Nu este o răfuială a primarului general sau a consilierilor, cât a celor care controlează domeniul construcțiilor în Chișinău. Nu e vorba de un grup concret de persoane, ci de un sistem întreg. Acest sistem, această caracatiță este foarte mare și are reprezentanți în foarte multe partide, în organele statului și Primăria Chișinău. Această caracatiță a fost deranjată că un viceprimar a îndrăznit să se opună de mai multe ori. În cazul hotelului „Național”, acest sistem a fost atât de supărat, încât a decis să mă demită, cu suportul plenar al celui care ar fi trebuit să mă apere în această situație”, a spus Chironda înainte ca să fie demis.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md