Cifrele care arată că Dogecoin va îngropa Bitcoin. E doar o chestiune de timp

02 Iul. 2021, 11:27
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
02 Iul. 2021, 11:27 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Atunci când vorbim despre criptomonede, tuturor ne vine în minte un singur gând: Bitcoin. Totuși, în timp ce ne lăsăm captivați de cea mai populară criptomonedă din lume, alte monede digitale prind avânt și recuperează teren. Una dintre ele este Dogecoin, scrie playtech.ro.

Robinhood, compania care a contribuit considerabil la popularizarea tranzacționării acțiunilor în ultimii ani, a înregistrat o creștere atât de mare a tranzacțiilor Dogecoin în acest an încât a inclus un risc specific în prospectul IPO legat de criptomonedă.

Compania a declarat joi că Dogecoin a reprezentat 34% din veniturile sale bazate pe tranzacții în criptomonede, conform analizei datelor financiare aferente primului trimestru din acest an.

Veniturile derivate din Dogecoin au reprezentat 6% din veniturile totale ale companiei în perioada respectivă, în timp ce cripto-ul a reprezentat 17%. Aplicația de tranzacționare oferă șapte monede digitale diferite, inclusiv Bitcoin, Ethereum și Litecoin.

Acest lucru reprezintă cu adevărat o surpriză. De ce? Pentru că, paradoxal, toții ochii sunt ațintiți spre Bitcoin – regina criptomonedelor. Iată că, din spate, vin și alte active criptografice despre care unii investitori cred că vor detrona regina.

De ce a crescut Dogecoin?

E important, totuși, să menționăm faptul că mesajele de pe rețelele sociale ale lui Musk din ultimul an au avut o influență excesivă asupra prețurilor Dogecoin-ului și Bitcoin-ului. Acest lucru sugerează că, oricât de multe cunoștințe ar deține investitorii, adevărul este că nimeni nu poate prezice, cu adevărat, cum va evolua această piață a activelor digitale, care momentan este caracterizată de o volatilitate extremă.

O mare parte din această creștere a Dogecoin a coincis cu un val de tweet-uri despre Dogecoin, de la CEO-ul Tesla Elon Musk , care joi a scris pe Twitter „Eliberează Doge!”

Robinhood a spus că afacerea sa ar putea fi afectată „dacă piețele pentru Dogecoin se deteriorează sau dacă prețul monedei digitale scade”.

Pănă acum, cifrele arată bine. În general, activele criptografice de pe platformă au crescut în primul trimestru, de la 480,7 milioane la 11,6 miliarde de dolari. Veniturile totale au crescut cu 309% în această perioadă la 522 milioane dolari, de la 128 milioane dolari cu un an mai devreme.

 

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău