USM în parteneriat cu Moldovan English Teachers Association a lansat conferinţa anuală a profesorilor de limbă engleză

usm-universitate

Astăzi, 2 iulie 2021, Universitatea de Stat din Moldova (USM) în parteneriat cu META (Moldovan English Teachers Association) a lansat conferinţa anuală a profesorilor de limbă engleză. La lucrările conferinţei în format mixt, au participat cadre didactice din 12 ţări.

Lucrările conferinţei au fost deschise de către Steven Fisher, ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, care a remarcat rolul important al profesorilor de limbă engleză şi importanţa profesiei de profesor şcolar.

Otilia Dandara, prorectoră pentru activitatea didactică, a menţionat despre semnificaţia organizării conferinţei în incinta USM, care marchează necesitatea unui parteneriat durabil între universitate, mediu în care se formează cadrele didactice şi şcoală, mediu în care are loc activitatea profesională a acestora. Profesorii de limbă engleză au dubla misiune: pe de o parte să formeze competenţe de comunicare în limba engleză, pe de altă parte să transmită valorile culturii mediului socio-cultural.

Universitatea de Stat din Moldova este una dintre principalele instituții de învățământ superior din țară care formează cadre didactice. Tradițiile în acest domeniu, precum și performanțele absolvenților, sunt o dovadă a calității studiilor universitare.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente