Averea unui șef de la Poliția de Frontieră în vizorul ANI. Nu a declarat automobilul, apartamentul și opt terenuri agricole

Irina Odobescu
02/07/2021
Foto: Poliția de frontieră via Facebook

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis, vineri, un act de constatare în privința lui Vitali Malcov, șefului subdiviziunii Gotești din cadrul Direcției Regionale Sud a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Omul legii nu a indicat în declarația de avere un automobil, un apartament, opt terenuri agricole și venitul soției. 

La sfârșitul anului 2019, ANI a inițiat o procedură de control al averii lui Malcov, în baza unei sesizări transmisă de către Procuratura Cantemir referitoare la depistarea unor terenuri agricole aflate în proprietatea subiectului, care nu ar fi fost declarate.

„Inspectorul de integritate a analizat declarațiile de avere și interese personale ale subiectului depuse în perioada 2018-2020 și a constatat că subiectul a omis să includă date despre un automobil de model Mercedes C230 cu drept de posesie, un apartament din orașul Cantemir, opt terenuri agricole și venitul obținut de soție din arendarea unora dintre acestea, în mărime totală de peste 6.000 de lei”, scrie în comunicatul ANI. 

În urma celor constatate, inspectorul de integritate a sesizat Procuratura despre neincluderea în mod intenționat a unor date în declarațiile de avere și interese personale de către subiectul vizat. Dacă va fi găsit vinovat în săvârșirea faptelor care i se impută, subiectul riscă o amendă între 20.000 de lei și 30.000 de lei sau închisoarea de până la un an, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții pe un termen de la doi la cinci ani.

Irina Odobescu
02/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii