/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/DOC/ Alertele de călătorie, actualizate! Unde pot călători moldovenii și ce condiții trebuie să respecte din cauza pandemiei

missing
02 iulie 2021, ora 22:13

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat vineri, 2 iulie, alertele de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova și condițiile pe care aceștia trebuie să le respecte, în contextul pandemiei de COVID – 19, atunci când merg în alte state. Astfel, potrivit informațiilor de la Ministerul de Externe, la intrarea în mai multe țări străine, moldovenii trebuie să prezinte fie certificatul care confirmă vaccinarea împotriva noului coronavirus, fie un test negativ la COVID. 

România este una dintre țările unde moldovenii cu pașapoarte pot călători, indiferent de scop, chiar și în condiții de pandemie. Persoanele care dețin un certificat de imunizare anti COVID, precum și cele care au avut coronavirus în ultimele 189 de zile sunt scutite de la măsura carantinei. În lipsa unor astfel de documente, carantina de 14 zile este obligatorie.

De asemenea, pentu moldoveni, sunt permise și călătoriile în Ucraina. La frontieră, vor trebui să prezinte însă în mod obligatoriu polița de asigurare medicală, care să acopere costul unui eventual tratament pentru COVID – 19.

Asta nu e tot, cetățenii R. Moldova vor avea nevoie fie de un test negativ la coronavirus, fie de rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2 (RAT), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat sau un certificat medical emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19, cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS.

Sunt permise și călătoriile în Grecia, inclusiv cele în scop turistic. Este necesar un test negativ la coronavirus, efectuat cu 72 de ore înaintea călătoriei. De asemenea, călătorii vor trebui să completeze un formular de localizare nu mai târziu de ziua precedentă înainte de intrarea în țară. Familiile pot trimite un formular comun e-PLF. Formularul poate fi găsit aici: https://travel.gov.gr/#/

Cei care vor să meargă într-o vacanță în Turcia, o pot face! La frontieră trebuie să prezinte certificatul care confirmă imunizarea anti COVID cu ambele doze de ser ori un test negativ la coronavirus.

Detalii, în documentul de mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram