‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFermierii nu pot recolta culturile de toamnă din cauza ploilor

Fermierii nu pot recolta culturile de toamnă din cauza ploilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Începutul și desfășurarea campaniei de recoltare a cerealelor întârzie din cauza condițiilor meteo și, în special, din cauza ploilor.

Fermieri din zona de sud a țării sunt în așteptarea condițiilor mai bune, fără ploi, pentru a putea continua recoltarea, mai ales că o bună parte din câmpurile cu grâu și orz de toamnă au ajuns la maturitate.

Ministrul agriculturii a informat că suprafețele totale însămânțate cu grâu constituie 318 mii de hectare, în mare parte vorbim despre grâu de toamnă și circa 64 de mii de ha de orz de toamnă și primăvară.

Chiar dacă ploile au afectat aproximativ 1100 de hectare de grâu se așteaptă o recoltă de peste un milion de tone de grâu, ceea ce înseamnă că securitatea alimentară a țării este asigurată.

„La moment, starea culturilor este una foarte bună. Totodată, în partea de sud a țării, în raionul Cahul deja a început campania de recoltare pe parcele mici și în mare parte se recoltează orzul de toamnă care arată rezultate destul de bune, adică 5-7 tone la hectar”, a declarat Ion Perju.

Anul curent este unul favorabil pentru culturile de toamnă, susține ministrul, dar din cauza precipitațiilor rezultatele pe care le prognozăm ar putea să difere.

Campania masivă de recoltare în regiunile de nord va începe aproximativ peste două săptămâni.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›