/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Banca Mondială anunță că Inguna Dobraja este noua directoare de Țară pentru Republica Moldova

missing
01 iulie 2021, ora 23:19

Banca Mondială anunță că Inguna Dobraja a fost numită în calitate de noua directoare de țară pentru Republica Moldova. Aceasta o va înlocui pe Anna Akhalkatsi, care a fost Directoarea de Țară a Băncii Mondiale din august 2017 și care pleacă la București.

Inguna Dobraja, cetățeană letonă, și-a început activitatea la Chișinău astăzi, 1 iulie. Din 2016 ea a fost Directoare de Țară a Băncii Mondiale în Oficiul din Cambodgia. Înainte de aceasta, între 2012 și 2016, a fost Directoare de Țară în Oficiul din Liberia și a supravegheat lansarea mai multor proiecte mari de infrastructură, precum și răspunsul la și recuperarea de la epidemia Ebola din 2014 – 2015.

Inguna Dobraja lucrează la Bancă de peste 25 de ani. Are experiență profesională în domeniul managerial, operațional și corporativ ale Băncii, inclusiv: oficiu de țară, managementul programului și al portofoliului Băncii, activități operaționale extinse, inclusiv produse financiare și de cunoștințe ale Băncii, precum și expertiză tehnică specifică în domeniul protecției sociale.

Înainte de a se alătura Băncii, din 1990 până în 1993, Doamna Dobraja a ocupat funcția de Director al Departamentului Relații Economice Internaționale din cadrul Ministerului Protecției Sociale din Letonia. Ea deține o diplomă de master în economie de la Universitatea din Letonia și are diploma programului de Leadership Executiv de la Harvard Business School.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram