image
Sursa foto: Getty Images

Novak Djokovic s-a calificat în turul trei la Wimbledon! Sârbul a avut parte de un meci plin de căzături

Novak Djokovic (1 ATP) s-a calificat în a treia rundă la turneul de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după l-a învins cu scorul de 6-3, 6-3, 6-3, pe sud-africanul Kevin Anderson (102 ATP).

Djokovic și-a adjudecat victoria în mai puţin de două ore de joc, iar, în următorul tur, va evolua împotriva câștigătorului partidei dintre Andreas Seppi (90 ATP) și Denis Kudla (114 ATP).

Chiar dacă la scor nu se vede acest lucru, jucătorului sârb nu i-a fost deloc ușor să joace pe iarba de la Wimbledon. Djokovic a avut parte de mai multe căzături care mai de care mai spectaculoase. Liderul mondial spune că nu a încercat să fie mai precaut și să își calculeze mai bine mișcările.

De fapt, Djokovic nici măcar nu s-a gândit că ar putea suferi o accidentare similară cu cea a Serenei Williams sau a lui Adrian Mannarino.

”Nu sunt deloc mai atent pe iarbă, să fiu sincer. Sigur, trebuie să îmi adaptez mișcările, dar nu m-am gândit la asta. Nu m-am gândit deloc la Serena sau la Mannarino, deși a fost trist să văd ce s-a întâmplat.

Am căzut de mai multe ori decât mi-aș fi dorit. A plouat mai multe zile și umiditatea a afectat iarba. A devenit foarte alunecoasă în aceste circumstanțe”, a declarat Novak Djokovic, după victoria în fața lui Kevin Anderson, citat de Mundo Deportivo.

La conferința de presă, Novak Djokovic a vorbit și despre obiectivul său principal, acela de a rămâne la cel mai înalt nivel pentru turneele de Grand Slam.

Sârbul vrea să facă o performanță bună și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”În acest moment al carierei mele, turneele de Grand Slam sunt ceea ce mă interesează. Sigur că Masters 1000 și restul turneelor sunt importante, pentru că vreau să rămân în vârful clasamentului. Pentru mine, prioritatea sunt turneele de Grand Slam și, anul acesta, Jocurile Olimpice”, a declarat Novak Djokovic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: