image
Sursa foto: Profimedia

Actrița Allison Mack, din „Smallville”, condamnată la închisoare pentru apartenenţa la o organizaţie de sclave sexuale

Actrița Allison Mack, cunoscută din serialul „Smallville”, a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru apartenenţa sa la secta DOS, o organizaţie piramidală de sclave sexuale iniţiată de aşa-numitul guru al dezvoltării personale Keith Raniere. Actrița a primit o pedeapsă redusă după ce a colaborat cu autorităţile.

Acuzarea a recomandat o pedeapsă cu o durată inferioară celei prevăzute de lege - între 14 şi 17 ani şi jumătate de închisoare - având în vedere colaborarea actriţei cu autorităţile pe durata anchetei. Judecătorul Nicholas Garaufis a stabilit în cele din urmă o pedeapsă de trei ani pentru fiecare dintre cele două capete de acuzare (şantaj şi conspiraţie în vederea comiterii acestei infracţiuni), ambele sentinţe putând fi ispăşite concomitent.

Allison Mack (38 de ani) a furnizat echipei procurorului federal din Brooklyn informaţii preţioase vizând mecanismul de funcţionare a DOS, precum şi asupra acţiunilor lui Keith Raniere. Actriţa a dezvăluit că gurul îşi incita colaboratoarele din cadrul organizaţiei să recruteze femei şi să le oblige să întreţină relaţii sexuale cu el.

Actriţa, care a interpretat rolul celei mai bune prietene a lui Clark Kent în „Smallville„ (2001-2011), a furnizat totodată anchetatorilor înregistrarea unei conversaţii cu Keith Raniere, care s-a dovedit crucială pentru acuzare.

Cu prilejul acestei discuţii, cel care era supranumit ''Vanguard'' de către discipolii săi, îi explica lui Allison Mack modul de desfăşurare a ceremoniei de însemnare a sclavelor din secta DOS. În timpul acestui ritual filmat, iniţialele gurului erau înscrise pe piele cu ajutorul unui stilou medical de cauterizare, scrie Agerpres.

Înregistrarea, prezentată în timpul procesului, dovedeşte că ceremonia de însemnare a fost ideea lui Keith Raniere, lucru pe care liderul sectei l-a negat până acum. În timpul discuţiei, gurul îi explică totodată lui Allison Mack cum să le spună sclavelor, în timpul ceremoniei, că este dorinţa lor de a fi marcate ''astfel încât să nu pară că au fost forţate''.

Keith Raniere a fost condamnat în octombrie 2020 la 120 de ani de închisoare pentru rolul său în DOS şi NXIVM, o organizaţie mult mai amplă, care a organizat cursuri şi seminarii la care au participat mii de persoane în perioada 1998-2018, transmite Digi24.

Allison Mack şi-a cerut iertare victimelor şi persoanelor aflate în sala de judecată. Actriţa a spus că este „cuprinsă de remuşcări şi de vinovăţie” în ceea ce priveşte acest „capitol oribil din viaţa sa”. „Mi-e ruşine de modul în care m-am purtat'', a mai spus ea.

Într-o scrisoare adresată tribunalului, actriţa, care nu a mai apărut la televiziune din 2016, a afirmat că s-a schimbat şi că doreşte „să se transforme în continuare într-o femeie mai iubitoare şi să dea dovadă de mai multă compasiune”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: