image
Sursa foto: MADRM

Ministerul Agriculturii cere Guvernului 246 de milioane de lei pentru compensarea pagubelor provocate de ploi

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului solicită Guvernului Republicii Moldova, alocarea surselor financiare, în mărime estimativă de circa 246 de milioane de lei, din Fondul de rezervă al Guvernului pentru compensarea parțială a prejudiciilor cauzate de calamitățile naturale, infrastructurii rurale și sectorului agricol.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a susținut astăzi, un briefing de presă, în cadrul căruia a vorbit despre pagubelor produse în sectorul agricol, în urma calamităților naturale înregistrate în ultimele două luni.

Oficialul a menționat că ploile torențiale cu vânt puternic și grindină s-au produs pe teritoriul a 77 de localități din 23 de raioane, cele mai afectate fiind: Sângerei, Florești, Ungheni, Soroca, Ștefan Vodă, Criuleni, Dondușeni, Șoldănești, Rezina, Ialoveni, Telenești, Orhei, Drochia, Cahul. În total fiind afectate importante segmente de infrastructură, dar și suprafețe impunătoare de semănături (peste 7 mii de hectare).

Noutăţile partenerilor

comentarii: