image
Sursa foto: Getty Images

Manchester City, cel mai scump transfer din istoria clubului! Suma pe care o dă pentru jucătorul care a strălucit la EURO

Manchester City a dominat fotbalul englez în ultimul sezon, însă nu a reușit să triumfe și pe plan continental, fiind învinsă de Chelsea, 0-1, în finala Champions League.

Pentru a spori șansele câștigării Champions League, trofeu pe care încă nu îl are în vitrină, clubul britanic este dispus la investiții majore în această vară. Prioritatea este Harry Kane, însă atacantul englez nu este primul fotbalist cu care Manchester City s-a înțeles pentru sezonul viitor.

Potrivit publicației britanice Mirror, Manchester City a rezolvat transferul lui Jack Grealish, mijlocașul ofensiv de 25 de ani de la Aston Villa.

Sursa citată anterior transmite că Manchester City va plăti 88 de milioane de lire, adică aproximativ 102.000.000 de euro.

Jack Grealish face parte din lotul Angliei pentru EURO 2020, iar în partida din optimi, victoria cu 2-0 cu Germania de la Londra, a ”strălucit”. Mijlocașul care a început fotbalul la Aston Villa a intrat pe gazon în minutul 69, la 0-0, și a construit faza din care Raheem Sterling a deschis scorul și a pasat decisiv la golul doi, semnat de Harry Kane.

Dacă va ajunge la Manchester, Jack Grealish va deveni cel mai scump fotbalist din istoria lui City. Până în această vară, deținătorul recordului era belgianul Kevin De Bruyne, în schimbul căruia ”cetățenii” le-au plătit celor de la Wolfsburg 76 de milioane de euro, în 2015.

Harry Kane, prioritatea lui Pep Guardiola pentru această vară, în care Manchester City i-a permis lui Sergio Aguero să plece gratis la Barcelona, va costa, de asemenea, o sumă enormă, campioana Angliei oferind lui Tottenham nu mai puțin de 116 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: