(video) Mai mulți agricultori au protestat în fața Președinției. Au pus niște lăzi cu fructe pe scările din curte

Mai mulți producători agricultori au protestat astăzi, 1 iulie, în fața Președinției. Agricultorii au cerut ajutor pentru ca să compenseze pierderile aduse în urma ploilor.

Foto: Captură de ecran

„Unde este ajutorul promis agricultorilor. Rușine. Maia Sandu a promis ajutor agricultorilor. Deschideți piața rusească”,  au scandat agricultorii. 

Producătorii agricoli s-au arătat nemulțumiți că pentru alegerile parlamentare anticipate se oferă bani, dar bani pentru a susține agricultorii nu, aceștia au pus și niște lăzi cu fructe pe scările din curtea Președinției.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului solicită Guvernului să aloce 246 milioane de lei din fondul de rezervă pentru a putea compensa pagubele aduse de ploile abundente, culturilor agricole. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unui briefing de presă, de către Ministrul Agriculturii, Ion Perju.

Ieri, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal Tv, președinta țării Maia Sandu a anticipat aceste proteste, aceasta a declarat că în spatele agricultorilor ar sta partidul PSRM.

Urmărește live pe UNIMEDIA: 


Pub