(video) Contractul de achiziţie a celor 100 de autobuze noi, marca ISUZU, a fost semnat de municipalitate

Autoritățile municipale a semnat joi, 1 iulie, contractul de achiziție a celor 100 de autobuze noi, marca ISUZU, pentru Chișinău. Acestea ar urma să ajungă în Moldova până la sfârșitul anului. 

Foto: Facebook/Ion Ceban

„100 de autobuze urmează să fie livrate la Chișinău până la sfârșitul anului 2021, cu o garanție de 6 ani și jumătate și asigurarea mentenanței pe toată perioada. Noile rute urmează să fie determinate pentru diferiți cei implicați în gestiunea municipiului, de la suburbii până la capitală. Toate unitățile care vin sunt în conformitate cu cele mai înalte standarte. Toate sunt dotate cu aparate de aer condiționat, cu toate cele necesare”, a declarat Ion Ceban.

„Mă bucur că ne-a reuşit în sfârşit să semnăm acest contract. Deşi a fost o procedură destul de lungă, grupul de lucru creat în acest sens a muncit foarte mult. Mulțumesc mult tuturor și felicit toți chișinăuienii. Este o realizare comună. Dorința de a avea transport public de calitate ne-a mobilizat să mișcăm lucrurile”, a mai adăugat primarul capitalei.

Totodată, Ion Ceban a afirmat că până în toamnă la Chişinău vor ajunge şi toate acele 58 de unități de transport care urmează a fi repartizate suburbiilor.

Urmăriți live pe UNIMEDIA:



Primarul capitalei, Ion Ceban, anunță că joi va fi semnat contractul de achiziționare și livrare a celor 100 de autobuze pentru municipiul Chișinău. Acestea ar urma să ajungă în toamnă. Ceban a ținut să precizeze că cele 58 de unități de transport procurate de municipalitate nu fac parte din acest lot.

Șapte autobuze, din cele 58 procurate de municipalitate, au ajuns ieri la Chișinău. Dintre care 18 autobuze sunt MAN și Volvo, iar 40 de autobuze VDL.

Decizia de desemnare a câștigătorului licitației a fost anulată. Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a admis contestația depusă de către „BMC Otomotiv Sanazi ve Ticaret” A.Ș, parțial contestația depusă de OOO „AVTOTEHKOMPLEKT”, precum și parțial contestația depusă de către Asocierea Otokar Europe Filiala București” SRL - „Otokar Otomotiv ve Savunm Sanayi” A.S, pe marginea rezultatelot desfășurării procedurii de achiziție publică, privind achiziția „Autobuze pentru ÎM „Parcul urban de autobuze”, inițiată de Primăria municipiului Chișinău.

Primăria municipiului Chișinău a desemnat compania producătoare „ISUZU Anadolu Otomotiv Sanazii ve Ticaret", câștigătoarea licitației pentru livrarea a 100 de autobuze care vor fi puse în circulație pe străzile din capitală


Pub