(doc) CSJ a decis: CEC, obligat să examineze contestația BECS împotriva PAS „privind utilizarea imaginii Maiei Sandu în campania electorală”

Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Curții de Apel din 17 iunie, care obliga Comisia Electorală Centrală să examineze contestația Blocului electoral al Comuniștilor și a Socialiștilor (BECS) precum că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar utiliza imaginea Maiei Sandu în campania electorală și a respins recursurile depuse de către CEC și PAS. Decizia de astăzi este irevocabilă.

Foto: Unimedia

„Se resping recursurile depuse de către Comisia Electorală Centrală şi de către Partidul Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate”. Se menține hotărârea din 17 iunie 2021 a Curţii de Apel Chișinău în cauza de contencios administrativ la acţiunea depusă de către Blocul Electoral al Comuniștilor şi Socialiștilor împotriva Comisiei Electorale Centrale, terţ Partidul Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate” cu privire la anularea răspunsului nr. CEC8/4175 din 12 iunie 2021 şi obligarea examinării contestației. Decizia este irevocabilă”, se menționează în hotărâre.

" target="_blank">

Comisia Electorală Centrală a atacat cu recurs la Curtea Supremă de Justiției decizia CA Chișinău prin care obliga CEC să examineze contestația BECS împotriva PAS, privind utilizarea imaginii Maiei Sandu, în campania electorală. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA, de către șefa direcției comunicare, relații publice și mass-media a CEC, Rodica Sîrbu.

Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia CEC prin care a refuzat să examineze contestația depusă de BECS împotriva Partidului Acțiune și Solidaritate, privind utilizarea imaginii Maiei Sandu în campania electorală și obligă CEC să o reexamineze. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi de CA Chișinău.

După ce Comisia Electorală Centrală a respins contestația depusă de Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pe faptul că „PAS ar utiliza imaginea Maiei Sandu” în campania electorală, BECS s-a adresat la Curtea de Apel Chișinău.

Comisia Electorală Centrală a respins contestația depusă de BECS pe faptul că „PAS ar utiliza imaginea Maiei Sandu” în campania electorală. Într-un răspuns emis de CEC, se menționează că  „examinarea acestei contestații nu ține de competența CEC”.

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a contestat la CEC faptul că PAS ar utiliza imaginea președintei, Maia Sandu, în campania electorală. Într-un document expediat la CEC, se menționează că „pe ultima pagină a buletinului informativ al PAS este prezentat un material informativ, fiind înserate 4 poze în care este prezentată Maia Sandu”. De partea cealaltă, cei in PAS susțin că socialiștii sunt cei care folosesc imaginea președintei, „prin promovarea minciunilor despre ea”.


Pub