(doc) CSJ a pus punct în dosarul secțiilor de votare deschise pentru diasporă: Recursurile depuse de AUR și Partidul NOI, inadmisibile

Magistrații Curții Supreme de Justiție au pus punct în dosarul secțiilor de votare deschise pentru moldovenii de peste hotare. Recursurile depuse de către Partidul Politic „Alianța pentru Unirea Românilor” și Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” au fost declarate inadmisibile. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 1 iulie.

Foto: Unimedia

Recursurile depuse de Partidul Politic „Alianța pentru Unirea Românilor”, reprezentat de Chirtoacă Dorin și Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică”, reprezentat de președintele Chesari Ludmila, se declară inadmisibile. Încheierea este irevocabilă”, se menționează în hotărâre.

" target="_blank">

Acum 6 zile, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide 150 de secții de vot peste hotare. 

CEC a decis deschiderea a 150 de secții de vot peste hotarele țării. O decizie în acest sens a fost luată de membrii CEC, după ce au purtat discuții cu reprezentanții MAEIE.

Curtea Supremă de Justiție a respins recursul CEC şi a menţinut decizia Curţii de Apel, care obligă organul electoral să majoreze numărul secţiilor de vot de la 146 la cel puţin 190, pentru diasporă.


Pub