Șeful ASP, invitat la Președinție, în legătură cu licitația blanchetelor: „Mi s-a sugerat cu text deschis să o anulez”. Cum comentează instituția prezidențială

Șeful ASP, Vladislav Zara, susține că în luna iunie a fost invitat la Președinție în legătura cu licitația de blanchete. Acestuia i s-ar fi recomandat „cu text deschis” să anuleze licitația deja demarată, fără a primi vreo indicație la subiect în scris. Instituția prezidențială a confirmat că șeful ASP a fost invitat la două ședințe protocolare pentru „a-i aduce la cunoștință elemente de acțiuni concertate, cu riscuri majore de corupție„, în cazul licitației blanchetelor, iar reacția acestuia ar fi venit „urmare a faptului că a fost sesizată Procuratura”.

Foto: colaj

„Pe parcursul lunii iunie am fost invitat de două ori la Președinție de către Ana Revenco, consiliera președintelui Republicii Moldova. Pe lângă discuții ce țin de licitația dată, mi s-a sugerat cu text deschis că ASP trebuie să anuleze această licitație demarată deja. Aceleași sugestii au venit de la consilierul prezidențial domnul Negruță, dar nimeni nu a dat nicio indicație la subiectul dat în scris. Domnul Marian care a venit și el cu acuzații în adresa ASP, probabil necunoscând de unele aspecte care nu au fost scoase în vizor de către colegii săi”, a declarat acesta astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Instituția prezidențială a confirmat că șeful ASP a fost invitat la două ședințe, „pornind de la informațiile parvenite în adresa Președinției privind riscurile identificate în raport cu securitatea actelor oficiale”.

„Confirmăm că directorul ASP a fost invitat la două ședințe protocolare, pornind de la informațiile parvenite în adresa Președinției privind riscurile identificate în raport cu securitatea actelor oficiale.

Scopul ședințelor a fost de a-i aduce la cunoștință elementele de acțiuni concertate, cu riscuri majore de corupție, în cazul licitației blanchetelor pentru actele oficiale. I s-a recomandat să nu demareze achiziția până nu vor fi elucidate toate riscurile care planează asupra acesteia.

Cel mai probabil, reacția dânsului a venit ca urmare a faptului că Președinția a sesizat Procuratura pe acest caz. Totodată, în cadrul ședințelor, directorului i s-a solicitat să justifice majorarea continuă a tarifelor la serviciile ASP, justificarea prezentată fiind neconvingătoare”, spun reprezentanții instiituției prezidențiale.

Anterior, deputatul PAS Radu Marian a solicitat Procuraturii, SIS-ului, CNA-ului, inclusiv premierului interimar, Aureliu Ciocoi, să stopeze licitația de 500 milioane de lei inițiată de Agenția Servicii Publice (ASP).


Pub