Organizatorii Turului Franţei și-au retras plângerea penală împotriva spectatoarei care a provocat un carambol de proporții

Organizatorii Turului Franţei au anunțat că renunţă la plângerea penală împotriva spectatoarei care a provocat accidentul de sâmbătă, în prima etapă, soldat cu un carambol masiv, în care au fost implicați zeci de rutieri, scrie digi24.ro

Foto: captură de ecran

„Ne-am retras plângerea. Povestea asta a luat proporţii prea mari, dar vrem să reamintim tuturor regulile de siguranţă din cursă. Dacă vii în Tur, ai grijă de copilul tău, ai grijă de animalul tău şi nu traversezi neglijent şoseaua. Şi, deasupra tuturor, trebuie să respecţi rutierii, ei sunt demni de a fi transmişi în direct la TV”, a declarat directorul Marii Bucle, Christian Prudhomme, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Femeia de 30 ani, de naţionalitate franceză, se afla în custodia poliţiei din Landerneau, din regiunea Bretagne, care a găzduit primele patru etape ale cele mai importante curse cicliste din lume.

Ea ţinea în mână o pancartă de carton cu un mesaj şi l-a împins înainte când camera unei televiziuni a trecut pe lângă ea. Germanul Tony Martin a încercat să evite acel carton şi s-a dezechilibrat, căzătura lui antrenând un carambol de proporţii în spate.

În etapa a patra de marţi, rutierii au oprit cursa timp de un minut în primul kilometru ca măsură de protest pentru condiţiile de cursă, în urma numeroaselor incidente şi căzături.


Pub