01:51:14 17.04.2024
Stiri

Luna iulie începe cu TARIFE MAJORATE la serviciile stării civile. Unele certificate obținute până acum gratuit costă SUTE de lei: „Azi se produce încă un act din schema CRIMINALĂ, implementată de guvernare și conducerea ASP”

Actualitate 01.07.2021 10:29 Vizualizări1839 Autor: Ziarul National
Luna iulie începe cu TARIFE MAJORATE la serviciile stării civile. Unele certificate obținute până acum gratuit costă SUTE de lei: „Azi se produce încă un act din schema CRIMINALĂ, implementată de guvernare și conducerea ASP”


UPDATE // Directorul ASP, Vladislav Zara, a negat, în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, acuzațiile lui Alexandr Slusari. Potrivit lui Zara, este vorba despre „atacuri” ale unor „activiști politici”, făcute în scop „electoral” și pentru a „dezinforma” societatea.

Vladislav Zara a adăugat că majorarea unor tarife era necesară, în timp ce altele au rămas gratuite, iar creditele la care face referire Slusari au fost contractate în anii 2018 și 2019, pe când dânsul a fost numit în funcție pe 4 mai 2020.





Tarifele la mai multe servicii oferite de Agenția Servicii Publice (ASP) s-au majorat începând cu 1 iulie 2021. Mai mult, unele certificate, care până acum erau eliberate gratuit, costă sute de lei, anunță vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari.

„Azi se produce încă un act din schema criminală, implementată de guvernare și conducerea ASP. Este vorba despre faptul că, începând cu 1 iulie, cresc brusc mai multe tarife la serviciile stării civile. Tarifele sunt majorate pentru ca o gașcă mică de băieți șmecheri să huzurească din contul populației și agenților economici din țara”, a scris acesta într-o postare pe Facebook.

Potrivit deputatului, înregistrarea căsătoriei în regim curent, care până acum era gratuită, va costa 260 de lei. Tarifele la înregistrarea căsătoriei în regim de urgență se dublează. Înregistrarea schimbării numelui va costa 290 de lei (era gratuită).

Eliberarea, altădată gratuită, a duplicatului certificatului de stare civilă sau a extrasului de pe actul respectiv va costa 210 și, respectiv, 230 de lei. Eliberarea certificatului de capacitate matrimonială va costa de trei ori mai mult, iar tariful pentru întocmirea și expedierea interpelărilor de solicitare a certificatului va crește de cinci ori.

Citește și: ASP ar fi luat ÎMPRUMUTURI de sute de milioane de lei fără acordul GUVERNULUI, iar ulterior a MAJORAT tarifele. „E culmea nesimțirii să vinzi plăcuțele de înmatriculare cu 26 de euro, când prețul de producere este de 6 euro”

Deputatul amintește că a avertizat anterior „despre sute de milioane de lei, bani publici, spălate în urma așa-zisei modernizări a centrelor multifuncționale, despre credite bancare împrumutate în vederea finanțării unor persoane din anturajul lui Plahotniuc și PD, despre licitații inutile de 500 de milioane de lei”.

„Dar cireașa de pe tort sunt salariile conducerii ASP, inclusiv ale celor din serviciul stării civile. Salariile conducerii ASP, inclusiv ale șefilor de la serviciul stării civile, oscilează între 40 și 55 de mii de lei, iar remunerarea angajaților este foarte modestă, la nivelul salariului mediu pe economie”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

Slusari a mai adăugat că, după alegerile din 11 iulie, vor fi trași la răspundere „autorii schemei criminale cu miliarde de lei - bani publici”.

Anterior, ASP a arătat că majorarea tarifelor la unele servicii ar fi justificată, întrucât acestea au rămas nechimbate pe parcursul anilor precedenți pe fonul creșterii indicilor economico-financiari pe republică, iar instituția este o entitate care se autofinanțează și risca să suporte pierderi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md