04:34:14 25.04.2024
Stiri

Administratorul „Tirex-Petrol” deschide PARANTEZELE: „Eu nu stau în spatele „Tirex-Petrol”, ci în AVANGARDA proceselor în care e implicată compania. Vom ajunge la un nivel pe care mulți nici nu puteau să și-l închipuie acum doi ani”

Actualitate 01.07.2021 14:55 Vizualizări2530 Autor: Ziarul National
Administratorul „Tirex-Petrol” deschide PARANTEZELE: „Eu nu stau în spatele „Tirex-Petrol”, ci în AVANGARDA proceselor în care e implicată compania. Vom ajunge la un nivel pe care mulți nici nu puteau să și-l închipuie acum doi ani”


Administratorul „Tirex-Petrol”, Alec Ignat, a deschis parantezele despre compania selectată pentru depozitarea și repartiza ajutorul umanitar de 6 000 de tone de motorină acordate de România fermierilor din R. Moldova. Acesta a povestit cum a achiziționat pachetul majoritar al „Tirex-Petrol” și a catalogat drept aberații zvonurile potrivit cărora în spatele companiei ar sta anumite persoane politice.

„Eu nu stau în spatele „Tirex-Petrol”, ci în avangarda proceselor în care e implicată compania. Acționariatul nostru este maximal transparent şi oricine oricând poate afla orice informație relevantă la acest capitol. Dar, înțeleg aluzia, pentru că am citit și eu recent în presă nişte aberații la această temă. Și dacă am spus deja că sunt aberații, ce ar mai fi de comentat?! Eu voi continua să muncesc, pentru că asta ştiu să fac cel mai bine”, a declarat Ignat într-un interviu pentru Oficial.md.

Sursa citată a ținut să sublinieze că în curând se vor face doi ani de când una dintre companiile sale, „EstconConstruct”, a achiziţionat „Tirex Petrol”.

„A fost o perioadă în care am muncit foarte mult atât în vederea modernizăriiinfrastructurii noastre, cât şi în asigurarea unor servicii de o calitate mai înaltă clienţilor. Nu în ultimul rând, am depus eforturi considerabile pentru rebrandingul companiei. Am avut de făcut faţă unei misiuni deloc uşoare, mai ales că perioada de referinţă, în mare parte, a fost marcată şi de pandemie. De asemenea, mă bucur să constat că tempoul de dezvoltare, indiferent de condiţiile dificile, a fost păstrat, ceea ce ne permite să privim cu mai multă încredere în viitor. Încetul cu încetul, „Tirex-Petrol” ocupă acel segment de piaţă pe care-l merită”, a remarcat Alec Ignat.

Sursa citată a declarat că nu regretă decizia de achiziționa compania petrolieră. „Nu sunt genul de om ca să mă opresc la jumătate de cale sau să mă las dominat de regrete. Odată ce stabilesc un obiectiv, merg consecvent spre realizarea lui, oricât de multe dificultăţi aş întâmpina. De fapt, anume provocările, dificultăţile mă motivează, mă ambiţionează şi îmi dau puterea necesară de a merge înainte. Şi veţi vedea peste un timp că „Tirex-Petrol” va ajunge la un nivel pe care mulţi nici nu puteau să şi-l închipuie acum doi ani”.

Ignat a mai povestit de ce nu e prezent în viața publică din R. Moldova și cum a devenit acționarul uneia dintre cele mai importante companii petroliere.

„Nu vreau să arunc pietre în ograda nimănui, dar mie îmi place să muncesc și prefer ca faptele, rezultatele să vorbească despre mine. Aceasta nu înseamnă că mă ascund de presă sau de cei care manifestă interes față de activitatea mea, a companiilor pe care le patronez. De unde a apărut omul de afaceri Alec Ignat?

A fost un drum foarte greu. În anii `90, am început cu prestarea serviciilor de transport a mărfurilor. Am pornit afacerea cu un „Kamaz” răblăgit. Apoi, am plecat în Rusia, unde am muncit mai mulţi ani. Întors în republică, mi-am permis deja să lansez o mică afacere în domeniul transporturilor, care a crescut treptat. Apoi, am început să prestez servicii de reparaţie a maşinilor de mare tonaj, de transport a produselor petroliere, de depozitare etc. Deci, am urcat treaptă cu treaptă pe scara afacerilor până când am ajuns să constat că pot să mă lansez şi în businessul mare”.

Sursa citată a dezvăluit că valoarea tranzacției de cumpărare a „Tirex-Petrol” s-a cifrat la peste 10 milioane de euro.

„EstconConstruct” activează pe piața R. Moldova din 2016 în domeniul comerțului cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate, cât și în domeniul prestării serviciilor de expediere și transport drept activități principale. Practicând o serie de alte activități comerciale secundare, este evident că la un moment dat ne-am propus achiziționarea pachetului majoritar al „Tirex-Petrol” S.A. în vederea integrării pe verticală și dezvoltării integrate a domeniilor de comerț și transport cu produse petroliere preponderent, cât și a comerțului cu amănuntul în mod corespunzător. Valoarea totală a tranzacţiei a fost de 10 200 000 euro, dar este foarte important de menţionat că 8 000 000 euro din această sumă reprezintă împrumutul investiţional acordat de MAIB. Noi am făcut publice din start toate datele aferente tranzacţiei, deoarece nu avem ce ascunde. Şi pe viitor vom fi maximal transparenţi. După cota de piață și mărimea rețelei comerciale operate, compania este unul dintre principalii importatori și operatori de rețele de comercializare de petrol din R. Moldova, clasându-se pe un loc onorabil, conform estimărilor ANRE”.

Întrebat despre cooperarea companiei cu organele de stat, Alec Ignat a evidențiat unele dificultăți. „În linii mari, cooperarea este bună, dar sunt si unele semnale îngrijorătoare. Ne parvin anumite informații că o instituție a statului pregătește represalii împotriva noastră. Profit de ocazie pentru a transmite un mesaj public cât se poate de clar: nu vom tolera abuzurile și vom riposta pe toate căile legale care le avem la dispoziție, inclusiv vom semnala public toate tentativele de atac împotriva noastră”, a remarcat administratorul „Tirex-Petrol”

Mai multe detalii găsiți AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md