07:20:08 25.04.2024
Stiri

Termenului de valabilitate a PATENTEI de întreprinzător ar putea fi extins până la CINCI ani. Șor: „Când spun că vom obține prelungirea patentei până la cinci ani, timp în care vom elabora un program normal, eu garantez acest lucru”

Actualitate 01.07.2021 15:05 Vizualizări1536 Autor: Ziarul National
Termenului de valabilitate a PATENTEI de întreprinzător ar putea fi extins până la CINCI ani. Șor: „Când spun că vom obține prelungirea patentei până la cinci ani, timp în care vom elabora un program normal, eu garantez acest lucru”


Termenul de valabilitate a patentelor de întreprinzător trebuie extins până la cinci ani, timp în care statul trebuie să elaboreze politici viabile pentru susținerea micilor întreprinzători, consideră liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. De asemenea, acesta a anunțat într-un live pe Facebook că formațiunea sa va insista asupra introducerii unui impozit unic pentru întreprinderile din sectorul alimentației publice, care au avut de suferit enorm din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit lui Șor, problema patentelor de întreprinzător este una dintre temele abordate cele mai des de către cetățeni, în cadrul întâlnirilor electorale. „Este o problemă foarte dureroasă pentru zeci de mii de oameni, pentru care activitatea în baza patentei este singura sursă de existență. Oameni care aduc anual milioane de lei în buget, timp de 20 de ani au fost nevoiți să stea pe baricade pentru a-și apăra drepturile. Au fost folosiți în scopuri politice, sunt lipsiți de siguranța zilei de mâine, fiind nevoiți an de an să-și reînnoiască patentele”, a declarat Șor.

În context, el a anunțat că inițiativa de a extinde termenul de valabilitate a patentei până la cinci ani va fi una dintre primele pe care Partidul „ȘOR” le va propune în viitorul Parlament. „Când spun că vom obține prelungirea patentei până la cinci ani, timp în care vom elabora un program normal, eu garantez acest lucru. Toți știu că eu îmi onorez promisiunile”, a mai menționat Șor.

Acesta a remarcat, de asemenea, că pandemia a făcut, practic, ca sfera alimentației publice din Moldova să se prăbușească. Mii de agenți economici s-au închis, zeci de mii de oameni și-au pierdut slujbele. Pentru a ajuta acest sector să iasă din criză și pentru a activa normal, Partidul „ȘOR” propune să fie introdus pentru cafenele și restaurante un impozit unic, mărimea căruia ar urma să fie stabilit de localitate.

„Pentru a avea o economie puternică e nevoie de o politică fiscală consecutivă și predictibilă. La noi, însă, fiecare guvernare a făcut ce a vrut și doar a pus presiune pe afacerile mici și mijlocii. Este timpul să încetăm această practică. Să le dăm posibilitate oamenilor să muncească și să câștige decent”, a concluzionat Ilan Șor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md