14:39:52 25.04.2024
Stiri

Autoritățile cheamă cetățenii la medic: „Spitalele şi-au reluat programul obişnuit de internări și intervenţii chirurgicale planificate”

Actualitate 01.07.2021 18:28 Vizualizări1114 Autor: Ziarul National
Autoritățile cheamă cetățenii la medic: „Spitalele şi-au reluat programul obişnuit de internări și intervenţii chirurgicale planificate”


Deși activează în continuare cu vigilență sporită din cauza pandemiei de COVID-19, instituțiile medico-sanitare din R. Moldova prestează tot spectrul de servicii medicale populației.

„Spitalele şi-au reluat programul obişnuit de internări și intervenţii chirurgicale planificate. În acest context, îndemnăm pacienţii să vină la medicul de familie pentru examenele medicale de rutină, cu scop profilactic și programate, pentru efectuarea investigațiilor de laborator și instrumentale necesare, cu scop de depistare precoce, diagnostic, supraveghere în dinamică și tratament a maladiilor cronice, conform prevederilor actelor normative. De asemenea, îndemnăm pacienții să vină în instituțiile medicale, pentru organizarea, la indicații medicale, a internării pentru tratament spitalicesc, de reabilitare, inclusiv pentru intervenții chirurgicale programate conform programelor speciale (cataractă, endoprotezări etc.)”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Autoritățile care gestionează domeniul sănătății dau asigurări că măsurile de prevenire și control al infecției COVID-19 sunt respectate cu strictețe în instituțiile medicale.

Pentru a limita riscul de infectare, în instituțiile medicale este efectuat screening-ul și triajul pacienților, iar persoanele care întrunesc criteriile definiției de caz COVID-19 sunt testate la virusul SARS-CoV2, inclusiv prin utilizarea testelor rapide de diagnostic.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează îndemnul către populație de a respecta măsurile de precauție, precum purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanței fizice, spălarea sau dezinfectarea frecventă a mâinilor, evitarea locurilor aglomerate și vaccinarea împotriva COVID-19, care este cea mai eficientă soluție de prevenire a infectării cu noul coronavirus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md