Începe concursul pentru Premiul Național! Câștigătorii vor fi premiați cu o recompensă financiară de 100 000 de lei

premiu național
Foto: moldova.md

Comisia pentru decernarea Premiului Național s-a întrunit în prima ședință, condusă de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, în calitatea sa de președinte al Comisiei. În cadrul acesteia, membrii Comisiei au discutat aspecte organizatorice privind condițiile de aplicare și procesul de selectare a dosarelor pentru concurs.

Membrii Comisiei au decis demararea concursului pentru decernarea Premiului Național, urmând ca scrisorile de recomandare a candidaților/colectivelor de candidați să fie depuse în perioada 2-9 iulie curent, până la ora 15.00, exclusiv în format electronic, la adresa de email: [email protected].

Guvernul decernează anual până la 10 premii naționale. În acest an, Gala concursului „Premiul Naţional 2021” va avea loc pe 26 august. Premiul Național constă din diplomă, medalie și recompensă financiară în valoare de 100 mii lei, conferit în scopul aprecierii de către Guvern a abordării inovative, perseverenței și abnegaţiei în activitate, a contribuţiei substanţiale cu impact considerabil la dezvoltarea societății, ştiinţei, tehnologiilor, culturii, artei şi sportului, la promovarea principiilor morale/umanitare, precum și la consolidarea valorilor, patrimoniului şi imaginii Republicii Moldova.

Concursul pentru selectarea candidaţilor/colectivelor de candidaţi la Premiul Naţional se desfăşoară anual în mai multe etape:
I.    Publicarea anunţului privind demararea concursului;
II.  Înaintarea scrisorilor de recomandare a candidaţilor/ colectivelor de candidate de către persoane notorii și/sau autoritățile abilitate;
III. Examinarea scrisorilor de recomandare/nominalizare şi promovarea candidaţilor/colectivelor de candidaţi în următoarea etapă, conform criteriilor și cerințelor stabilite;
IV. Perfectarea şi depunerea dosarelor de către candidaţii/colectivele de candidaţi care au fost promovaţi la etapa respective conform procedurii stabilite;
V.  Evaluarea dosarelor candidaţilor/colectivelor de candidaţi, desfăşurarea procedurii de selectare, prezentînd Guvernului propunerile privind nominalizarea laureaţilor.

Exemplu de scrisoare de recomandare găsiți AICI! Mai multe detalii despre concurs găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente