Natalia Sudohol, despre unele secrete ale industriei ospitalității

4-1030×714

Știați că tacâmurile se aranjează pe masă de la exterior spre interior, spre farfurie, în ordinea felurilor de mâncare ce urmează a fi servite? Ce alte secrete, detalii ascunde industria ospitalității și a restaurantelor?

Natalia SUDOHOL, conf. univ., dr. în cadrul Departamentului Alimentație și Nutriție (DAN), Facultatea Tehnologia Alimentelor, Universitatea Tehnică a Moldovei,  a dezvăluit mai multe secrete în atmosfera unei cine amicale, într-un cerc extins de somelieri, la Școala de Somelieri din Moldova. De aici și explicația că sugestiile oferite au fost primite cu brio, căci un somelier, se știe, trebuie să cunoască nu doar fiecare tip de pahar și cu ce băutură se potrivește, dar și cum se aranjează masa în funcție de tipul de cină servită, cum ar fi, de exemplu, cea de protocol sau festivă. Iar expresia „un somelier trebuie să fie la fel de complex și rotund, precum vinul pe care îl servește” a fost aplaudată, audiența știind din propria experiență că un somelier creează, prin definiție, nu doar senzații gustative, dar și amintiri.

Iar atunci când cineva se declara pierdut în lumea furculițelor pentru lămâie, fructe sau melci, doamna Natalia SUDOHOL găsea explicația în efortul excesiv, fizic sau intelectual, de peste zi și lansa invitația la o demonstrație de măiestrie în degustarea de vinuri și spumante, din paharele potrivite, desigur: Metier, de la Rădăcini, NOVAK Vin Spumant Brut L.E. și Aurelius L.E. Glera alb extra brut de la MAURT… Delicii care, vă încredințăm, au fost savurate până la ultima picătură.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente