fbpx

sondaj | Cele două formațiuni care ar accede în noul Legislativ dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, doar două formațiuni politice ar accede în noul Legislativ. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS). Cel puțin așa arată datele unui nou sondaj realizat de WatchDog.md și de Institutul de Politici Publice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit sondajului, PAS ar obține o majoritate legislativă, cu 50,9%, în timp ce BECS ar lua 30,5% din voturile alegătorilor. Datele conțin opțiunea respondenților deciși.

Înafara viitorului Parlament ar rămâne Blocul Electoral Renato Usatîi (5,2%), Partidul Politic Șor (4,7%), Partidul Democrația Acasă (2,5%), Platforma DA (1,2%), Congresul Cibic (1%), Partidul Democrat din Moldova (1%), Partidul Dezvoltării și Consolidării (0,9%), Alianța pentru Unirea Românilor (0,7%).

Din totalul de respondenți, 6,4% au spus că nu vor participa la alegeri, iar 18,6% – că nu știu pentru cine ar vota.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 30 iunie curent, pe un eșantion de 1201 respondenți cu excepția locuitorilor regiunii din stânga Nistrului și cei din diaspor. Acesta are o eroare maximă de +2,8% și a fost realizat cu suportul European Endowment for Democracy, la comanda WatchDog și Institutului de Politici Publice, datele fiind colectate de două companii sociologice – CBS-Research și CIVIS. Studiul a fost finanțat de către Ambasada Țărilor de jos în R. Moldova, cu sediul la București și Ambasada Germaniei în R. Moldova.

Citește și:

sondaj | Ei sunt cei în care moldovenii ar avea cea mai mare încredere. Politicienii din topul preferințelor

Articole asemănătoare

Back to top button