fbpx

sondaj | Ei sunt cei în care moldovenii ar avea cea mai mare încredere. Politicienii din topul preferințelor

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon și cel al comuniștilor, Vladimir Voronin ar fi politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere. Cel puțin așa arată datele unui nou sondaj realizat de WatchDog.md și de Institutul de Politici Publice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu se bucură de încrederea a peste 27% dintre votanți, pe când Igor Dodon a obținut 11,7%. Următorii pe listă este liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a fost votat de 2,3% dintre respondenți.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 30 iunie curent, pe un eșantion de 1201 respondenți cu excepția locuitorilor regiunii din stânga Nistrului și cei din diaspora, cu suportul European Endowment for Democracy, la comanda WatchDog și Institutului de Politici Publice, datele fiind colectate de două companii sociologice – CBS-Research și CIVIS. Studiul a fost finanțat de către Ambasada Țărilor de jos în R. Moldova, cu sediul la București și Ambasada Germaniei în R. Moldova, au menționat autorii.

Citește și:

sondaj | Cele două formațiuni care ar accede în noul Legislativ dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri

Articole asemănătoare

Back to top button