/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/FOTO/ Prinții William și Harry au inaugurat o statuie a Prințesei Diana, care ar fi împlinit azi 60 de ani

missing
01 iulie 2021, ora 18:40

Prințesa Diana ar fi împlinit astăzi 60 de ani. Fii săi, William, Duce de Cambridge și Prințul Harry, Duce de Sussex, au inaugurat statuia Prințesei de Wales. 

„Astăzi, la împlinirea vârstei de 60 de ani a Mamei noastre, ne amintim de dragostea, tăria și caracterul ei – calități care au făcut-o o forță, schimbând nenumărate vieți în bine. În fiecare zi, ne-am dori să fie încă alături de noi, iar speranța noastră este că această statuie va fi văzută pentru totdeauna ca un simbol al vieții și moștenirii ei”,se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Familiei RRegale. .

„Mulțumesc lui Ian Rank-Broadley, Pip Morrison și echipelor lor pentru munca lor remarcabilă, prietenilor și donatorilor care au ajutat la realizarea acestui lucru, și tuturor celor din întreaga lume care au păstrat vie amintirea mamei noastre”, mai spun prinții.

Statuia din bronz, care o prezintă pe Diana cu braţele în jurul a doi copii, a fost comandată de prinţii William şi Harry în 2017.

Pe 31 august 1997, Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină în tunelul stradal numit Pont de l’Alma din Paris. Încă în viață, Prințesa, însă cu răni grave la nivelul pieptului, a fost dusă la spitalul Hôpital de la Salpêtrière, unde a avut un stop cardiac la câteva minute după ce a fost adusă. Chirurgii nu au reușit să o resusciteze, iar la ora 3 dimineața i-a fost stabilit decesul. Diana avea 36 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram