image
Sursa foto: Getty Images

Eliminarea prematură de la EURO 2020 i-a fost fatală! Încă un selecționer pleacă de la echipa națională

Federația de Fotbal din Olanda a anunțat că s-a despărțit de selecționerul Frank de Boer (51 de ani), la două zile după ce naționala a fost eliminată în optimile EURO 2020 de Cehia, scor 0-2.

Selecționerul a fost criticat de suporteri și de presă, iar în urma unei ședințe cu reprezentații Federației, s-a luat decizia, de comun acord, ca Frank de Boer să părăsească echipa națională. Obiectivul "Portocalei Mecanice" era calificarea în sferturi.

În meciul cu Cehia, olandezii n-au avut niciun șut pe poartă, fapt nemaiîntâlnit pentru "Portocala Mecanică" la un turneu final din 1980, cel puțin.

"Am luat decizia să nu mai continui la echipa națională. Obiectivul nu a fost atins, este clar. Când am fost contactat pentru a deveni selecționerul Olandei în 2020, m-am gândit că este o onoare și o provocare, dar eram conștient că presiunea de pe umerii mei va crește după eliminarea de la EURO.

Nu ar fi fost un lucru benefic, nici pentru mine, nici pentru echipă, mai ales că ne aflăm în preliminariile Campionatului Mondial. Le mulțumesc tuturor fanilor și jucătorilor", a transmis Frank de Boer.

Igor Angelovski, selecționerul Macedoniei de Nord, și-a anunțat și el plecarea de la echipa națională, după ce echipa sa a părăsit competiția încă din faza grupelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: