image
Sursa foto: foto simbol

VIDEO: A privatizat biserica din Răzeni și acum stă cu lacătul la ușă; Oamenii amenință cu proteste

Una din cele două biserici din Răzeni, raionul Ialoveni a devenit motiv de scandal între localnici și stăpâna lăcașului sfânt. Oamenii s-au înfuriat, deoarece edificiul care ar fi fost construit din ajutoarele sătenilor și ale celor din diasporă, stă acum cu lacătul la ușă. Cheile sunt în buzunarul femeii care a moștenit bunul de la fratele ei. Ea spune că biserica este proprietate privată, dar o ține încuiată, deoarece preotul, care este nepotul ei, i-ar fi luat o carte sfântă și nu vrea să i-o întoarcă.

Nina Cotorobani a primit biserica moștenire de la fratele ei, care a fost preot aici și care a murit anul trecut. De atunci, între ea și săteni a început un adevărat război. Oamenii sunt revoltați că femeia deschide biserica doar atunci când vrea.

Unii sunt nevoiți să stea la poarta lăcașului sfânt și câteva ore ca să-și boteze copilul.

Nina Cotorobai spune că biserica îi aparține și are tot dreptul să o țină încuiată.

Motivul pentru care ar ține ușa bisericii încuiată este că, preotul, care îi este nepot și tatăl căruia a construit lăcașul sfânt, i-ar fi luat o carte și nu vrea să i-o întoarcă, spune Nina Cotorobai.

De partea sătenilor este și nepoata stăpânei bisericii, care este sora preotului.

Primarul satului ne-a spus că va încerca să calmeze spiritele.

S-a făcut o mică greșeală inițial, dar asta este situația. Trebuia ca fondatori să fie cetățenii, dar acum este proprietate privată a unei persoane. Noi vom merge la niște discuții cu ea, poate va da ascultare. Dacă nu, vom încerca prin judecată", a declarat primarul Ion Crețu.

Dacă biserica va rămâne încuiată în continuare, oamenii spun că vor ieși la protest în fața lăcașului sfânt.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: