image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu, despre procurorii care lucrează pentru Platon: „Aștept să se facă ordine la PG, dar nu vedem nicio acțiune”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a reiterat în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, că deține informații despre procurorii care lucrează pentru controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Deși a mai făcut o declarație similară în cadrul unei emisiuni televizate pe 17 iunie, nici procurorul general, nici altcineva din cadrul PG nu a luat legătura cu Președinția pentru a discuta această listă.

„Nu am avut nicio discuție după această afirmație pe care am făcut-o și nu am văzut nicio reactie publică din partea PG. Atunci când vorbim despre personajele acestea care continuă să-și bată joc de cetățenii Republicii Moldova, trebuie să știm că ei nu acționează de unii singuri. Din gruparea lui Platon fac parte judecători, procurori și oameni din alte instituții publice, dar și din afara lor, pentru că așa funcționează aceste grupări. Nu doar o persoană realizează aceste scheme. Din păcate, în aceste grupări sunt și oameni care ar trebui să facă justiție” a spus Maia Sandu

Președintele a mai adăugat că deține informații despre procurorii care lucrează pe moment pentru Veaceslav Platon, primite de la alte instituții ale statului, pe care procuratura ar trebui să le verifice, cu atât mai mult că acele nume au ajuns și la procuratură.

„Dar nu vedem, din păcate, nicio acțiune. Procuratura ca să-și restabilească credibilitatea ar trebui să vedem acțiuni clare de curățare a instituției așa încât să nu mai existe elemente care să lucreze pentru un clan corupt ori altul. Aștept de la procuratură să facă ordine în instituție să avem siguranța că nimeni nu lucrează pentru clanurile mafiote” a mai spus președintele.

Totodată Maia Sandu a adăugat că a avut mai multe discuții cu procurorul general Alexandru Stoianoglo și i-a comunicat îngrijorările și nedumeririle față de lipsa progreselor în cazurile răsunătoare de corupție .

„De fiecare dată am primit răspuns că se lucrează. La ședințele CSS ni s-a tot spus că dosarele sunt aproape gata. Dar, bineînțeles, rezultate nu sunt. Noi nu așteptăm că toate lucrurile vor fi rezolvate în câteva luni, dar așteptăm să vedem progrese cel puțin pe dosarele de corupție mare. Din păcate nu vedem rezultate”, a mai spus președintele

Întrebată dacă procurorul general ar putea fi demis după 11 iulie, în cazul în care partidele pro-europene ar obține victorie la alegeri și lucrurile la PG nu se vor schimba, Mai Sandu a menționat că PG trebuie să demonstreze rezultate, iar dacă nu le demonstrează, nu vede de ce ar rămâne în funcție un om care nu reușește.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: