Instagram scoate restricția pentru link-uri în story: Nu mai ai nevoie de 10 mii de urmăritori pentru funcția de Swipe-up

Încă de la primele versiuni de Instagram, compania americană a restricționat postarea de linkuri în Story doar la un public foarte select. Funcția cu pricina, până acum, era limitată la cei cu peste 10 mii de urmăritori, scrie playtech.ro.

Foto: digi24.ro

În funcție de cât timp petreci pe Instagram, s-ar putea să fi întâmpinat de-a lungul timpului Stories în care erai invitat să faci swipe în sus din rama inferioară pentru a accesa o pagină web, un link. Dacă te-ai întrebat de ce nu ai putut face și tu același lucru, are legătură cu faptul că opțiunea de Swipe-up era restricționată la conturile de instagram cu peste 10.000 de urmăritori.

Dintr-un motiv greu de înțeles, compania deținută de Facebook se pare însă că revine asupra respectivei restricții printr-o actualizare care promite să facă fericiți foarte mulți utilizatori. Conform datelor obținute de The Verge, Instagram a început un test recent care permite unui grup limitate de utilizatori să introducă o scurtătură către un site web printr-un sticker integrat în Stories.

Nu este foarte clar ce feedback vrea să adune compania înainte de a oferi aceeași funcție tuturor utilizatorilor, dar important este că reprezintă o posibilitate reală, iar acest lucru se poate întâmpla în câteva săptămâni sau câteva zile. Un oficial al Instagram a declarat pe marginea experimentului că, în primul rând, se vor monitoriza link-urile care sunt partajate prin noua opțiune. Dacă se va încerca răspândirea de spam, dezinformare sau linkuri malițioase, înseamnă că ideea a fost una proastă, iar opțiunea va rămâne limitată la influenceri.

Dincolo de detaliile de fond însă, compania se pare că speră să facă tranziția completă către stickere pentru a facilita accesul utilizatorilor la diverse pagini web din afara rețelei de socializare. Tot în spectrul schimbărilor la care nu se aștepta nimeni intră și posibilitatea de a posta conținut de pe desktop, o funcție aflată în teste pentru un număr limitat de utilizatori de aproximativ o săptămână.


Pub