(video) Ion Chicu, despre combaterea corupției: Nu o să combată corupția cel care a tăcut în Guvernul Leancă și a permis furtul miliardului

Combaterea corupției este transformată de mulți politicieni în lozincă electorală. Corupția se combate însă prin acțiuni concrete, nu prin lozinci electorale. Opinia a fost exprimată de liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, în cadrul dezbaterilor electorale de la Moldova1. 

Foto:

„În 2013-2014, sunt membri ai Guvernului, acceptă furtul miliardului, iar acum sunt portavocea campaniei anticorupție. Niciodată nu o să lupte cu corupția cei care au furat miliardul atunci!”, a opinat Ion Chicu, care a declarat că PDCM va propune măsuri drastice de control a veniturilor demnitarilor.

„Corupția, unionismul, separatismul, partide care au furat în 2013-2015, toate sunt consecințe ale unui stat slab. Corupția mare în politică, transfugii pe care îi cumpără cu kilogramul în Parlament, se combate prin măsuri aspre de control a veniturilor, confiscarea averii dobândite pe căi ilegale nu doar a birocraților, dar și a rudelor de rangul I, II și III”, a declarat liderul PDCM.

Totodată, potrivit lui Ion Chicu, corupția sistemică se dezvoltă când statul nu plătește salarii suficiente ca oamenii să aibă resurse suficiente să se întrețină. Respectiv, statul trebuie să majoreze salariile oamenilor și atunci va dispărea corupția mică.

„Corupția se combate prin acțiuni concrete, nu prin lozinci electorale. Nu o să combată corupția cel care a tăcut în Guvernul Leancă și a permis furtul miliardului. Înțelegeau ce se întâmplă, dar au tăcut. Îi vedem acum pe toți pe coridoarele puterii înapoi”, a punctat Ion Chicu. 



Pub