La Orhei, continuă modernizarea drumurilor în ritm alert: Alte trei străzi au fost renovate integral

Gata cu noroiul, gropile și praful pe străzile Alecu Russo, Doina și Miorița din orașul Orhei. Aceste trei artere, care erau într-o stare dezastruoasă, au fost renovate integral, în cadrul unui program de reabilitare a drumurilor secundare lansat de autoritățile raionale și municipale. Proiectul a fost elaborat, după ce anul trecut au fost renovate toate arterele principale din municipiul Orhei.

Foto: or.md

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, dă asigurări că dezvoltarea orașului va continua. 

„Proiectele începute în 2015 continuă și astăzi. Nu ne oprește nici pandemia, nici alegerile. Vom continua să dezvoltăm orașul nostru drag, să aducem bunăstarea la Orhei, iar pentru asta se muncește în fiecare zi”, a spus edilul Pavel Verejanu. 

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că administrația locală și locuitorii orașului sunt ca o familie unită și la bine, și la greu. Iar rezultatele de la Orhei sunt rodul acestei colaborări. 

„Timpurile frumoase abia încep pentru municipiul și raionul Orhei. Explicația pentru transformările din raionul și municipiul Orhei e simplă – oamenii și-au luat puterea în mâinile lor și au delegat-o echipei noastre. Este o echipă care a știut să sporească bugetul de la 16 milioane de lei, în 2016, până la aproape 60 de milioane de lei, în prezent”, a spus Dinu Țurcanu.  

Pentru reparația celor trei străzi, drumarii din Orhei au utilizat câteva tehnologii, inclusiv aplicarea betonului armat, așternerea straturilor de asfalt fierbinte și rece. Localnicilor nu le vine să creadă că drumul spre casa lor este asfaltat.  


„Timp de 30 de ani, nu s-a făcut nimic. Tot orașul se schimbă. Totul se face pentru oameni”, spune un localnic de pe strada Miorița. 

„Este un exemplu despre cum conducătorii trebuie să se gândească la oameni”, susține o femeie. 

„Am așteptat toată viața să avem un drum bun. Mulțumim primarului și echipei lui”, a afirmat o localnică de pe strada Doina. 

„Mai înainte, aici era râpă din cauza apelor pluviale. Era foarte rău, îți rupeai gâtul”, adaugă o altă femeie care locuiește pe strada Doina. 

„Până nu demult, aici era dezastru. Acum drumul e foarte calitativ. Eu muncesc în Austria și vreau să zic că nu e mare deosebire față de cum e acolo”, mărturisește un bărbat fiind întrebat despre cum e strada Alecu Russo, după renovare. 


„E ca în Europa. Acum să mai și trăim ca în Europa, cu salarii mai mari și prețuri mai mici”, a adăugat o localnică de pe strada Alecu Russo. 

În municipiul Orhei, lucrările de renovare a infrastructurii rutiere au început în luna martie. De atunci și până acum au fost reparate capital mai multe străzi secundare, pe alte câteva dintre acestea lucrările fiind în desfășurare. Anul trecut, autoritățile locale au asigurat reparația integrală a tuturor arterelor principale din oraș. Toate lucrările sunt executate de drumarii din Orhei. În ultimii șase ani, investițiile în renovarea infrastructurii rutiere au crescut la Orhei de cel puțin patru ori.


Pub