30 de automobile noi au trecut în proprietatea Poliției Naționale

Cele de 30 de automobile „Dacia Duster” au fost transmise, astăzi, în posesiunea Poliției Republicii Moldova. Evenimentul a avut loc la sediul  Inspectoratului General al Poliției, cu participarea șefului IGP, Sergiu Paiu și a angajaților din subdiviziuni.

Foto: Poliția Republicii Moldova

„Vreau să menționez că, datorită partenerilor externi, continuă procesul de reformare instituțională și implementare a standardelor europene în activitatea Poliției. Îmi exprim certitudinea că aceste relații de parteneriat vor continua și pe viitor. 

Pe parcursul anilor 2017-2020 s-a reușit achiziționarea și dotarea cu 159 de mașini. Astfel, numărul total al unităților de transport implicate la apelurile de urgență 112 constituie 189 de autospeciale”,  a menționat șeful IGP, Sergiu Paiu.

Valoarea totală a bunurilor achiziționate constituie 12,29 milioane de lei, dintre care 11,97 milioane de lei destinate automobilelor.

Automobilele au fost achiziționate în contextul implementării Planului de acțiuni al MAI privind pregătirea și răspunsul la infecția cu COVID-19, ca parte a Programului de Suport bugetar pentru Reforma Poliției, susținut financiar de către partenerii externi.


Pub