Nu dau ochii la Primărie, dar încă se ceartă pe facebook. Ceban: Nu-l mai văd pe Chironda pe holuri. Viceprimarul: Eu merg zilnic la serviciu

Viceprimarul Victor Chironda anunță că este prezent la muncă în fiecare zi, începând cu ora 08:00 și până la 18:00. „Primesc oameni în audiență particip la evenimente și îmi fac datoria”, a scris Chironda într-o postare pe pagina sa de facebook. Reacția vine după ce astăzi, primarul capitalei, Ion Ceban, întrebat dacă a discutat cu Chironda, a spus că „nu l-a văzut pe culoarele Primăriei”.

Foto: Unimedia
„Nu știu cine și ce povestește la presă dar ca să fie clar: eu sunt prezent zilnic la locul de muncă de la ora 8:00 până la 18:00. Primesc oameni în audiență, răspund la emailuri, particip la evenimentele planificate anterior și îmi fac datoria.

Azi, spre exemplu, am asistat la o conferință organizată de CIVITAS cu tema "Creating attractive cities - parking management and UVARS” și am condus ședința grupului de lucru pentru achiziții în cadrul proiectului ”Move it like Lublin”. Iar diseara, la 18:00 voi merge la Pretura Centru să discutăm despre Hotelul Național și tentativele de demolare a acestei clădiri.

Din păcate am fost înlăturat de la toate procesele de lucru și nu sunt invitat la nici o ședință. Dar asta nu e vina mea. Domnul primar, în loc să apere interesul public și să prevină apariția unui nou ”Oazis” în centrul orașului, preferă să se războiască cu mine prin astfel de metode. Oricum, eu imi voi continua activitatea și voi contribui cu tot ce pot la soluționarea problemelor oamenilor”, a scris Chironda într-o postare pe pagina sa de facebook.

Edilul a menționat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că nu a discutat cu Victor Chironda și nici nu l-a văzut în incinta Primăriei.

Primarul general, Ion Ceban, i-a retras viceprimarului Victor Chironda atribuțiile de coordonare a Direcției Arhitectură și dreptul de a semna dispoziții și acte în domeniul urbanismului, arhitecturii și construcțiilor. Edilul capitalei a anunțat că dacă Chironda nu își va da demisia, acesta va iniția toate procedurile care se impun.

Scandalul la Primărie a început după ce Victor Chironda a anunțat că va cere demisia Svetlanei Dogotaru și suspendarea actelor de demolare a Hotelului Național, fiind nemulțumit de modul în care se gestionează acest proiect.

Ulterior, edilul capitalei, Ion Ceban, a spus că va oferi mai multe comentarii despre declarațiile făcute de adjunctul său, Victor Chironda, ce vizează demolarea Hotelului Național, la întoarcerea din deplasarea din România. Până atunci însă, primarul i-a sugerat lui Chironda să vină cu explicații pe absențele nemotivate de la serviciu, „întrucât acestea au pus pe stop mai multe proiecte urbanistice importante”.

Viceprimarul Victor Chironda a venit cu o replică la declarațiile făcute de către primarul capitalei Ion Ceban. Acuzat că ar fi lipsit nemotivat de la muncă zile întregi, Chironda spune că din cauza infectării cu Covid-19, concediul planificat pentru 13-26 mai a fost amânat, iar la 29 mai, după ce s-a tratat a solicitat prelungirea concediului nefolosit, pentru a putea reveni la muncă pe 14 iunie. „Dacă voia să afle detalii despre starea mea de sănătate nu avea decât să răspundă la telefoane și mesaje”, a scris Chironda într-o postare pe facebook.

În cadrul Primăriei Chișinău a fost format „un grup de lucru care are ar avea drept scop elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu, precum și în vederea consecințelor faptei constatate. Viceprimarul capitalei, Victor Chironda a sesizat Procuratura Generală și Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării referitor la inițierea anchete de serviciu pe numele său de către Ion Ceban, după ce ar fi lipsit nemotivat de la serviciu. 


Pub