Robie în secolul 21: Mai multe moldovence au fost sechestrate și forțate să muncească la lucrări agricole, în Italia. Doi moldoveni, printre reținuți
Carabinierii din Compagnia di Vallo della Lucania, Agropoli, Castrovillari și Scalea, au efectuat o operațiune de amploare pentru a demasca o rețea prin care mai multe moldovence au fost duse în Italia, sechestrate și forțate să muncească la lucrări agricole. Doi dintre suspecți au fost plasați în izolator, iar alți șase sunt în arest la domiciliu, în cadrul acestui dosar, scrie presa din Italia.
Foto:

Suspecți sunt acuzați de „organizarea unei grupări criminale ce trafica și exploata moldoveni; favorizarea migrației ilegale și extorcare”.

„Analiza și schimbul constant de informații între autoritățile italiene și străine cu privire la mișcările și activitățile suspecților au condus la constatarea faptului că solicitanții de locuri de muncă au fost recrutați în România și Republica Moldova de către o agenție din Chișinău și, odată ajunși în Italia, aceștia erau duși în Cilento și Agropoli, unde erau impuși să muncească la lucrări agricole, în condiții inumane, fiind uneori închiși în case, în condiții sanitare precare”, scrie presa din peninsulă.

Victimele grupării erau amenințate și lăsate fără remunerare.


Potrivit oamenilor legii, printre suspecți se numără și doi moldoveni, care recrutau victimele din străinătate și apoi le aduceau în Agropoli, împreună cu alți doi italieni. Celelalte persoane implicate aveau în responsabilitate supravegherea victimelor spre lucrările agricole și spre casă și colectarea comisioanelor.


Oamenii legii din Italia cercetează cazul.


Pub