Cum ar fi să-ți poți lua zborul în ora de vârf: Mașina-avion din Slovacia a zburat cu viteza de 170 km/h, timp de 35 de minute

Un prototip de mașină zburătoare a finalizat un zbor de 35 de minute între aeroporturile internaționale din Nitra și Bratislava, din Slovacia. Vehiculul a reușit să atingă viteza de 170 km/h, scrie digi24.ro.

Foto: Klein Vision

Mașina-avion AirCar este echipată cu un motor BMW și durează doar două minute și 15 secunde pentru a se transforma din mașină în avion. Aripile înguste se pliază de-a lungul părților laterale ale mașinii.

Maşina e realizată din materiale compozite, ca să-i reducă greutatea şi are şi paraşută pentru cazul în care apar probleme în zbor.

Odată pliată coada avionului, aceasta se transformă în aripă portantă pentru maşină şi ajută la creşterea aderenţei, în vreme ce, în zbor, caroseria maşinii creşte portanţa. Motorul acţionează elicea în aer şi roţile pe pământ.

Creatorul său, Stefan Klein, a declarat că mașina-avion ar putea zbura aproximativ 1.000 km, la o înălțime de 2.500 m și că a înregistrat până acum 40 de ore de zbor.

În aer, vehiculul a atins o viteză de 170 km/h. Acesta poate transporta două persoane, cu o limită de greutate de 200 kg.

Compania din spatele AirCar, Klein Vision, spune că dezvoltarea prototipului a durat aproximativ doi ani și a costat „mai puțin de 2 milioane de euro”


Pub