Buletinele de vot pentru secțiile de votare de peste hotarele țării au fost tipărite

726 700 de buletine de vot, destinate secțiilor de votare din străinătate au fost tipărite. Despre aceasta a anunțat Dorin Cimil, în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale.

Foto: UNIMEDIA

„Combinatul Poligrafic” din Chișinău raportează despre faptul că lotul buletinelor de vot pentru secțiile de votare din străinătate în cantitate de 726 700 de bucăți a fost tipărit și împachetat conform cerințelor contractului. Lotul buletinelor pentru secțiile de votare de pe teritoriul țării urmează a fi livrat către data de 8 iulie curent”, a declarat, Dorin Cimil.

Totodată, președintele Comisiei Electorale Centrale a menționat că a primit din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene informații precum că instituția a început împachetarea valizelor diplomatice cu care vor fi trimise buletinele de vot și sumele bănești, destinate remunerării birourilor electorale ale secțiilor de votare din diasporă.

La fel se monitorizează situația epidemiologică în secțiile creditare și impactul acestora în organizarea scrutinului electoral.

Pe 26 iunie, Comisia Electorală Centrală a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile din 11 iulie 2021.

Buletinele de vot se vor tipări pe hârtie opacă (mată) de culoare gri afumat, vor avea lungimea de 580 mm și lățimea de 140 mm.

Prețul unui buletin de vot este de 0,18 lei astfel, valoarea totală a tirajului de buletine este de 633 895 lei.


Pub