Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Autoritățile din Sănătate anunță…

FOTO Autoritățile din Sănătate anunță că mai mulți reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei s-au vaccinat împotriva COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță miercuri, 30 iunie, că mai mulți slujitori ai Mitropoliei Moldovei s-au vaccinat împotriva virusului COVID-19. Autoritățile din Sănătate nu precizează însă numărul exact al slujitorilor de cult care au fost imunizați și nici serul care le-a fost administrat.

„Am venit să mă vaccinez pentru a proteja sănătatea mea şi a celor din comunitate. În fiecare zi, comunic cu sute de oameni, iar vaccinarea e un lucru important pentru a preveni riscul infectării. Înainte de a mă vaccina, m-am informat foarte bine. Am încredere în medicină ca şi în Dumnezeu. Dacă specialiştii, medicii au făcut acest bine omenirii, iar noi îl refuzăm, atunci poate fi şi un păcat”, a spus preotul Leonid Grigore din raionul Teleneşti.

Călugărița Paisia a declarat că nu credea în existența virusului, însă, după ce, potrivit ei un preot de la Mănăstirea la care ea slujește a făcut o formă gravă de COVID-19, călugărița susține că a decis să se vaccineze împotriva COVID-19.

„Am venit din regiunea transnistreană pentru a ne bucura de această posibilitate, de a ne vaccina împotriva COVID-19. Duhovnicul nostru s-a îmbolnăvit cu o formă severă, a fost internat în secția de terapie intensivă, cu riscul de a-şi pierde viața. Eu nu credeam în existența virusului. Eram sigură că e un joc politic, dar când părintele s-a îmbolnăvit, mi-am schimbat opinia. Vaccinul e singura soluție pentru a putea stopa pandemia şi nu are nicio legătură cu biserica”, a spus călugărița Paisia din stânga Nistrului.

Potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei, Protoiereul mitrofor Vadim Cheibaş, Secretarul Mitropoliei Moldovei, a îndemnat în cadrul Maratonului Vaccinării, toți slujitorii Bisericii să se vaccineze.

„Îndemnăm toți slujitorii Bisericii și enoriașii noștri care nu au reușit să se vaccineze, să o facă. Să nu să se teamă de acest lucru, pentru că s-a demonstrat că datorită vaccinării s-a micșorat numărul de cazuri. Să nu revenim iar la acele crize ale pandemiei peste care și biserica a trecut cu greutate. Binecuvântăm toți enoriașii care s-au vaccinat sau își propun să se vaccineze, pentru a demonstra acele valori și principii ale bisericii. Prin intermediul vaccinării, demonstrăm acea dragoste pentru apropiații noștri și nu indiferența, egoismul care se menține în unele cercuri ale societății noastre”.