Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În ediția din 1 iulie a Ziarului de Gardă găsiți un nou supliment electoral în care, în continuare, vă prezentăm cele mai importante detalii din carierele altor candidați electorali care cer votul cetățenilor pentru ajunge în Parlament. Despre averile, dosarele și controversele celor mai importanți candidați din lista partidelor PD, Platforma DA, PUN și Democrația Acasă, citiți mâine în Ziarul de Gardă. 

Tot în acest număr găsiți un interviu exclusiv cu Ion Iovcev – profesor și fost director al unicului liceu românesc din stânga Nistrului. Citiți despre cronica celor 30 de ani ai Liceului „Lucian Blaga”, despre amenințări, constrângeri și biruințe. Totodată Ion Iovcev vorbește despre regrete, planuri de viitor și visul pe care vrea să-l trăiască. 

La 72 de ani de la cel mai mare val al deportărilor, citiți un reportaj despre amintirile și amprentele muncii în lagărele de concentrare din Siberia. Găsiți un reportaj despre Liuba Novac și Zosim Punga ce au trecut prin tragedia deportărilor. 

Tot în ziarul de mâine citiți poveștile cetățenilor moldoveni din diasporă ce sunt gata să parcurgă din nou sute de kilometri pentru a vota. 

Totodată, în ziarul de mâine vă prezentăm cronologia unui refuz de acces la informații. 

La un an de Clinica Juridică,  găsiți un articol despre dezamăgirile pe care le-au trăit cititorii și despre speranța lor în ZdG. 

Actual: R. Moldova, Ungaria, Georgia, Ucraina și Turcia au convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare

Exclusiv: Ion Iovcev, despre demiterea sa: „M-au făcut să mă simt ca o haină care a fost folosită și apoi aruncată la gunoi. E atât de înjositor, încât îmi pierd graiul”

Realitatea: Cronologia unui refuz de acces la informații: Ce demnitari se odihnesc pe bani publici în „Pensiunea din Holercani”, de pe malul Nistrului

Supliment electoral: Pretendenții la funcția de deputat (III). Detalii despre candidații din PD, Platforma DA, PUN și Democrația Acasă

Clinica Juridică a ZdG: Un an de Clinica Juridică. Dezamăgirile pe care le-au trăit cititorii și speranța lor în ZdG

Reporter Special: Amintiri din Siberia: „Lumea a purtat o frică foarte mare”

Diaspora: Cetățenii moldoveni din diasporă, gata să parcurgă din nou sute de kilometri pentru a vota: „Noi deja am înțeles ce avem de făcut”

Sănătate: Imunitatea față de COVID după vaccinarea cu serurile Pfizer și Moderna ar putea dura ani de zile

Editoriale:

Petru Grozavu: Pasul de pe urmă al „Dreptei”

Alina Radu: Ce vrea diaspora?

Steven Fisher: Poate o misiune diplomatică să comenteze procesele electorale din R. Moldova?