17:24:37 28.03.2024
Stiri

Descoperire terifiantă despre băuturile carbogazoase dietetice: Sunt mai NOCIVE decât cele cu zahăr

Actualitate 30.06.2021 17:38 Vizualizări972 Autor: Ziarul National
Descoperire terifiantă despre băuturile carbogazoase dietetice: Sunt mai NOCIVE decât cele cu zahăr


Unii dintre cei mai folosiți îndulcitori artificiali ar putea cauza probleme grave de sănătate prin faptul că fac ca bacteriile din tractul gastrointestinal să invadeze pereții intestinali.

Un studiu efectuat recent subliniază faptul că există multe detalii necunoscute despre îndulcitorii artificiali ce sunt adăugați la multe produse dietetice. Cercetările demonstrează faptul că este nevoie de mai multe studii.

„Există multă îngrijorare în privința consumului de îndulcitori artificiali, unele studii arătând faptul că îndulcitorii pot afecta stratul de bacterii importante pentru intestine, cunoscut drept flora intestinală sau microbiota intestinală”, a spus Havovi Chichger, lector la Universitatea Anglia Ruskin din Regatul Unit, autor principal al noului studiu publicat în jurnalul International Journal of Molecular Sciences.

Studiul a arătat, pentru prima oară, că îndulcitorii, inclusiv zaharina, sucraloza și aspartamul, au cauzat două tipuri de bacterii intestinale, E. coli și E. faecalis, să devină patogenice.

O concentrație echivalentă cu două cutii de băutură carbogazoasă dietetică

Apoi, aceste bacterii patogenice au fost capabile să se atașeze și să distrugă celule Caco-2, acestea fiind celulele care acoperă pereții intestinelor.

A fost nevoie doar de o concentrație echivalentă cu două cutii de băutură carbogazoasă dietetică. De fapt, toți cei trei îndulcitori artificiali au crescut adeziunea în cazul celor două tipuri de bacterii față de celulele pereților intestinali.

Toți cei trei îndulcitori au crescut și formarea de biofilme, fapt ce i-a făcut mai puțin sensibili la tratamentul antimicrobian, potrivit Futurism și Descoperă.

Băuturile carbogazoase cu zahăr adevărat, opțiunea mai sănătoasă

Bacteriile intestinale patogenice care atacă pereții intestinali ar putea să fie o veste extrem de proastă. Cercetările anterioare au arătat că bacteria E. faecalis care traversează peretele intestinal poate cauza numeroase infecții, inclusiv septicemie, cunoscută și sub denumirea de sepsis.

„Aceste schimbări ar putea duce la invadarea și distrugerea intestinelor noastre de către propriile bacteriile intestinale, ceea ce ar putea duce la infecție, sepsis și insuficiență multiplă de organe”, a explicat Chichger.

Cu alte cuvinte, băuturile carbogazoase cu zahăr adevărat ar putea fi, de fapt, o alegere mult mai sănătoasă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md