04:44:45 25.04.2024
Stiri

Vladimir Putin acuză Ucraina că ar fi sub controlul Occidentului

Actualitate 30.06.2021 18:58 Vizualizări1230 Autor: Ziarul National
Vladimir Putin acuză Ucraina că ar fi sub controlul Occidentului Unian


Preşedintele rus Vladimir Putin l-a acuzat miercuri pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, că a cedat ţara sa occidentalilor, ceea ce face, potrivit lui, dificilă o eventuală întrevedere între ei doi, informează AFP.

„La ce bun să mă întâlnesc cu Zelenski dacă el şi-a abandonat ţara unui control total din străinătate?", a declarat Putin în cadrul discuţiei anuale cu cetăţenii ruşi, numită Linia directă, potrivit Agerpres.

„Problemele-cheie, vitale pentru Ucraina, nu sunt soluţionate la Kiev, ci la Washington. Şi într-o oarecare măsură la Paris şi Berlin", a continuat preşedintele rus.

Cu toate acestea, Vladimir Putin a precizat că nu ar refuza o întrevedere cu Zelenski, însă „trebuie ştiut despre ce s-ar putea discuta".

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia sunt foarte tensionate după instalarea autorităţilor pro-occidentale la Kiev, în 2014, urmată de anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova şi de un război în est între armata ucraineană şi separatiştii proruşi, război care s-a soldat până acum cu 13.000 de morţi.

La sfârşitul lui aprilie, liderul ucrainean i-a propus lui Vladimir Putin o întrevedere în zona de conflict, în condiţiile în care o escaladare a violenţelor pe front şi exerciţii militare ruse lângă frontiera ucraineană suscitaseră noi tensiuni.

Putin i-a răspuns că va accepta să-l primească pe omologul său la Moscova, „în orice moment", dar că un summit în zona de conflict ar trebui să includă şi reprezentanţi ai separatiştilor, ceea ce Kievul refuză.

Zelenski l-a acuzat la mijlocul lui iunie pe preşedintele rus că „întârzie" o posibilă întrevedere.

Miercuri, Vladimir Putin a reiterat că nu consideră poporul ucrainean „neprietenos". „Nu este cazul, noi formăm un tot întreg. Însă liderii (ucraineni) sunt neprietenoşi, aceasta este evident", a afirmat el.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md