Bill Gates nu este ceea ce pare! Angajații îl descriu ca un agresor sexual și afemeiat. Imaginea curată nu era decât PR

30 Iun. 2021, 11:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Iun. 2021, 11:18 // Au Bani //  MD Bani

Se pare că Bill Gates nu este ceea ce pare. Mai mulți angajați îl caracterizează ca un agresor sexual și fustangiu, iar imaginea sa curată nu este decât PR. Melinda, fosta sa soție, este cea mai frumoasă parte din viața lui CEO-ului Microsoft.

Bill și Melinda Gates și-au anunțat divorțul în mai, după aproape trei decenii de căsătorie. Rapoartele despre proclivitățile extraconjugale ale lui Bill Gates includ o aventură extraconjugală cu un angajat Microsoft. Insiders au descris o altă latură a miliardarului decât CEO-ul tehnologiei tocilare cunoscut publicului.

În vara anului 1988, Bill Gates a dus un elicopter în stațiunea de schi Les Arcs din Alpii francezi pentru o întâlnire internațională de vânzări pentru Microsoft. El era deja cel mai tânăr miliardar din istorie – un titlu pe care îl deținea din 1987 – și magnatul în vârstă de 33 de ani avea chef să se distreze. Microsoft a închiriat întreaga stațiune, care a fost închisă pentru sezon, oferind angajaților timp pentru relaxare și distracții.

Într-o noapte, Gates, împreună cu angajații au chefuit într-o cabană elvețiană și a petrecut până când a răsărit soarele, și-a amintit Dan Graves, fost manager de export Microsoft. Pe la 5 dimineața, Graves aproape că s-a împiedicat de Gates, care stătea întins pe o femeie pe gazon. Perechea „doar se strângea”, a spus Graves pentru Insider, scrie Forbesalert.

Nu este genul de poveste la care se gândesc cei mai mulți oameni când se gândesc la Bill Gates, cu ochelarii săi supradimensionați, tunsoarea de băiețel și personajul tocilar. Până de curând, el era mai bine cunoscut pentru AMD-urile Reddit ciudate, pledând public pentru vaccinurile COVID-19 și pompând miliarde în muncă filantropică, alături de Melinda, soția sa de aproape trei decenii.

Așadar, când Bill și Melinda Gates și-au anunțat divorțul în luna mai, despărțirea a fost întâmpinată cu neîncredere, mai ales când au fost publicate rapoarte despre proclivitățile extraconjugale ale lui Gates. În 2019, un inginer Microsoft a scris o scrisoare către consiliul de administrație al companiei în care susținea că ar fi avut o relație sexuală cu Gates, stimulând o investigație internă din partea consiliului Microsoft. Gates a renunțat la consiliu peste câteva luni după aceea.

Un purtător de cuvânt al lui Bill Gates a declarat pentru Insider că Gates a avut o aventură cu un angajat Microsoft „în urmă cu aproape 20 de ani, care sa încheiat pe cale amiabilă” și a declarat că orice afirmație precum că Gates a maltratat-o ​​pe angajată este falsă. Purtătorul de cuvânt a spus că problema nu are legătură cu părăsirea consiliului de către Gates.

După ce știrile despre această aventură au devenit virale, reputația curată și pe care el și echipa sa de relații publice o construiseră cu meticulozitate de-a lungul anilor s-a ruinat rapid. Angajații de sex feminin au relatat istorii despre Gates care, le cerea să ia masa împreună și început să apară detalii despre vizitele sale la cluburile de striptease cu ani în urmă. Între timp, întâlnirile sale cu Jeffrey Epstein, inclusiv un zbor spre Palm Beach cu avionul privat al lui Epstein, au fost supuse unei examinări suplimentare.

Purtătorul de cuvânt al lui Gates a mai spus că Gates nu a avut „absolut niciun parteneriat de afaceri sau prietenie personală” cu Epstein, iar orice întâlnire între cei doi a fost despre filantropie.

„Este extrem de dezamăgitor faptul că au fost publicate atât de multe minciuni despre acest subiect, despre circumstanțele și divorțul lui Bill Gates”, a spus purtătorul de cuvânt. „Zvonurile și speculațiile din jurul domnului Gates devin din ce în ce mai absurde și este regretabil faptul că oamenii care nu îl cunosc prea bine sunt caracterizați ca„ surse ”.

Mulți dintre cei care l-au cunoscut pe Gates au spus că nu au fost surprinși de unele știri.

„O persoană ca Bill Gates crede că regulile obișnuite de comportament nu i se aplică”, a spus Maria Klawe, fost membru al consiliului de administrație al Microsoft.

„Bill a țipat la fel la toți”

Nu după mult timp după ce Gates a lansat Microsoft împreună cu prietenul său din copilărie, Paul Allen, a devenit cunoscut printre unii angajați ca un agresor de birou. Patru femei care au lucrat cu Gates la Microsoft au declarat pentru Insider că este supărat și temperat.

„A avea o întâlnire cu Bill a fost doar o oportunitate de a striga la mine, așa că am încercat să evit asta”, a spus un fost executiv Microsoft care a vorbit sub condiția anonimatului.

Gates era cunoscut pentru înjurăturile și blasfemarea subalternilor. Fraza „Aceasta este cea mai proastă și nenorocită idee pe care am auzit-o vreodată” a devenit o slogan pentru CEO-ul Microsoft. Gates a încercat să dilueze capitalul cofondatorului Microsoft, Paul Allen, în companie, deoarece era „neproductiv” în timp ce se confrunta cu primul său atac de cancer, a scris Allen în memoriile sale.

(Purtătorul de cuvânt al lui Gates a negat că ar fi maltratat angajații.)

Un alt fost executiv Microsoft care a vorbit și el sub condiția anonimatului a spus că Gates este direct și onest. În timp ce stilul său de conducere ar putea intimida unii angajați, ea i-a apreciat sinceritatea. „Bill a țipat la fel la toți”, a spus ea.

Un alt fost executiv, care a avut mai multe întâlniri solo cu Gates, a spus că ar putea fi incomod. „Nu știe să glumească cu adevărat.”.

Dar nu toată lumea a fost la fel de înțelegătoare, mai ales când a fost vorba despre ceea ce unii au văzut ca insensibilitatea lui Gates la problemele legate de locul de muncă al femeilor.

Klawe, membru al consiliului de administrație Microsoft din 2009 până în 2015, a spus că Gates s-a comportat de parcă ar fi „cea mai inteligentă persoană din cameră” și nu a primit recepție la sugestiile privind îmbunătățirea diversității în planificarea succesiunii, despre care a spus că provin adesea de la membrii femeilor din consiliul de administrație, în special .

În timp ce aventura lui Gates a șocat pe mulți, angajarea în întâlniri clandestine cu femei a fost ceva cu care Gates a experimentat la începutul vieții. Când avea 27 de ani, a avut o aventură cu o femeie căsătorită cu 13 ani mai în vârstă, soția unui executiv din Osborne Computer care locuia în străinătate, James Wallace a relatat în biografia sa „Hard Drive: Bill Gates and the Making of the Microsoft Empire”. Purtătorul de cuvânt al lui Gates nu a furnizat un comentariu cu privire la informațiile de la Wallace.

„Bill avea o adevărată dragoste pentru femeile mai în vârstă de atunci”, i-a spus lui Wallace un director din Osborne Computer, care știa despre această relație.

Adam Osborne – care a dezvoltat Osborne 1, primul computer portabil cu succes comercial – i-ar fi spus lui Gates să nu se mai vadă cu soția angajatului său. Ca răspuns, „Gates ia spus lui Osborne să se ocupe de propria afacere”, a scris Wallace.

Poarta poate că a fost mult timp vizionată de tunel când a venit vorba de femei. În liceu, Gates s-a descris ca un copil timid, dar acest lucru nu l-a împiedicat să manipuleze software-ul de programare al școlii sale, cu ajutorul lui Allen, astfel încât el să fie singurul băiat din clasă, a declarat Gates pentru BBC.

„Am fost cel care a beneficiat de faptul că am putut să le fac pe fetele drăguțe cel puțin să stea lângă mine. Nu aș putea să vorbesc cu ele sau altceva, dar erau acolo ”, a spus Gates.

Când a ajuns la Harvard, în 1973, era mai încrezător. I-a plăcut să se oprească la Boston’s Combat Zone, o zonă cunoscută pentru cluburi de striptease, teatre porno și prostituție, supranumită „locul de joacă al lui Satan”, a spus Wallace pentru Insider.

„Îi plăcea să meargă la cluburi de striptease”.

Într-un interviu cu Playboy din 1994, Gates a explicat că a mers în zona de luptă, dar „doar pentru că am mers acolo nu înseamnă că m-am angajat în tot ceea ce se întâmpla”. El a adăugat: „Am mâncat pizza, am citit cărți și am urmărit ce se întâmplă. Mergeam acolo pentru cină. ”

Chiar și după ce Gates a început să se întâlnească cu Melinda, în 1987, tendința de a socializa cu femeile a rămas.

În mai multe ocazii, în timpul nopților în care nu își desfășura zilele obișnuite de 17 ore, a invitat prieteni și dansatori de la cluburile locale de noapte cu toate nudurile să înoate dezbrăcate la pad-ul său de burlaci Laurelhurst cu vedere la Lacul Washington, a spus Wallace.

„Gates însuși a adunat fetele și le-a adus acolo”, a spus Wallace. „Nu știu dacă le-a transportat fizic sau dacă le-a spus doar unde să se prezinte”.

A participat în mod regulat la petreceri exclusive la conferințele majore de expoziții informatice precum Comdex și Demo, unde Gates a fost adesea vorbitor principal la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. „Bill a băut și s-a îmbătat destul de ușor”, a spus Robert X. Cringely, care a scris în acel moment o populară rubrică de bârfe pe computer pentru InfoWorld.

Gates a preferat să-și păstreze opțiunile romantice deschise în timp ce se întâlnea cu Melinda. „Bill a vrut să fie căsătorit, dar nu știa dacă se poate angaja cu asta și în același timp să aibă Microsoft”, a spus Melinda într-un interviu pentru docuseria Netflix „Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates”.

Într-un articol din revista Time din 1997, Gates a spus că a plecat în vacanțe anuale cu o fostă iubită, făcând referire la Ann Winblad.

La începutul mileniului, Gateses și-a anunțat vasul titanic pentru filantropie, Fundația Bill & Melinda Gates. Fundația a donat 1,3 miliarde de dolari pentru combaterea malariei, 86 de milioane de dolari pentru eradicarea poliomielitei și a promis 1,7 miliarde de dolari pentru a plăti inițiativele din educația publică.

Relația cu Epstein

Relația lui Gates cu Epstein datează din 2011, dar a devenit un punct de dispută pentru cuplu în septembrie 2013, la scurt timp după ce Melinda s-a alăturat soțului ei pentru a se întâlni cu infractorul sexual condamnat la conacul său din Upper East Side, a relatat The Daily Beast. Melinda le-a spus prietenilor că este furioasă în legătură cu prietenia celor doi bărbați și că nu vrea să aibă nimic de-a face cu Epstein, potrivit raportului.

Dar intervenția ei nu părea să funcționeze. Gates a vizitat de mai multe ori casa lui Epstein, potrivit unei surse.

Operațiunile biroului de familie au devenit un model pentru alți miliardari tehnologici nou căutați, care doresc să-și organizeze viața, precum cei de la Zuckerberg căutau îndrumări despre cum să gestioneze treburile casnice, au spus doi foști angajați ai Zuckerberg.

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 13:42
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
18 Apr. 2024, 13:42 // Slider //  Soroceanu Olga

În data de 12 aprilie, localitatea Anenii Noi a găzduit Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit, un eveniment ce a reunit atât angajatori, cât și meșteșugari, în efortul lor de a facilita accesul la locuri de muncă și de a promova meșteșugurile tradiționale, atât pentru populația locală cât și pentru refugiații din Ucraina stabiliți aici.

Printre participanți s-a numărat și șefa ANOFM din raionul Anenii Noi, Zinaida Iordachescu, care a subliniat diversitatea agenților economici implicați și importanța acestui eveniment pentru economia locală și națională:

„Avem agenți economici din Anenii Noi, avem de la Congresul Ucrainenilor, avem de la inspectoratul general de poliție, carabinieri, agenți economici din Chișinău fiindcă nu suntem la o distanță atât de mare și angajăm foarte multe persoane și în municipiul Chișinău.”

Evenimentul a reunit aproximativ 12 angajatori și 22 de meșteșugari, iar participanții au avut oportunitatea să afle informații despre piața muncii, să primească ghidare în carieră și să participe la cursuri de formare profesională. Printre beneficiarii acestor servicii s-a numărat și Laurenția Starciuc, care a apreciat eforturile depuse pentru a le oferi oamenilor perspective noi în câmpul muncii:

„M-am apropiat de orice căsuță, mi-am luat diverse cărți pentru a fi informată. Sunt oportunități care oferă posibilitatea de a te angaja în câmpul muncii.”

Evenimentul face parte din proiectul „Creșterea Rezilienței prin Angajare și Coeziune Socială”, implementat în consorțiu de Helvetas Moldova și HEKS – EPER Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Elveției. Partener strategic de implementare: ANOFM.

Directorul de țară al HEKS – EPER Moldova, Peter Fenoy, a subliniat importanța coeziunii sociale și a dezvoltării economice sustenabile pentru comunitatea din Anenii Noi:

„HEKS – EPER Moldova a fost implicată în mai multe activități legate de atenuarea consecințelor conflictului din țara vecină, Ucraina. În Moldova, din păcate, influența refugiaților din Ucraina a generat mai multe necesități în baza dificultăților noastre obișnuite cu care ne confruntăm înainte de acest conflict. Ne dorim să aducem împreună oameni din diverse medii și să le oferim șanse egale de dezvoltare, indiferent de originea sau situația lor actuală.”

Târgul locurilor de muncă și meșteșugăritul reprezintă un pas important în direcția dezvoltării economice și sociale a comunității din Anenii Noi, evidențiind potențialul local și promovând oportunitățile de angajare și de creștere profesională pentru toți participanții.

Următoarele evenimente cu aceeași tematică vor avea loc pe 19 aprilie la Ialoveni și pe 29 mai la Chișinău.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău