Superyachtul de 600 de milioane $: va fi cel mai mare din lume. Apartamentele de lux vor începe de la 11,2 milioane $

30 Iun. 2021, 12:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Iun. 2021, 12:41 // Au Bani //  MD Bani

Planurile pentru construcția celui mai mare iaht din lume au fost dezvăluite luni, 28 iunie. Superyachtul va avea 39 de apartamente pe șase etaje, cu prețuri care depășesc 11 milioane de dolari.

Superyachtul de 728 de metri lungime, numit Somnio, va fi lansat în 2024 și are un cost de construcție estimat la 600 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presă. Cel mai mare iaht din lume, Azzam, are o lungime de doar 600 de metri.

Apartamentele de lux, fiecare cu propria sală de gimnastică, vor începe de la 11,2 milioane de dolari și vă puteți oferi să cumpărați doar dacă sunteți invitați, scrie Business Insider.

Proiectul este condus de Carl Le Souef, care se ocupă de Somnio Global. Compania suedeză de design Tillberg Design și Winch Design din Londra au lucrat împreună la arhitectura din spatele imensului iaht.

Toate apartamentele vor fi dotate cu bucătărie, sală de gimnastică, bibliotecă și spații de luat masa, atât în ​​interior, cât și în exterior, pe terasă.

De asemenea, cumpărătorilor li se promite o cramă comună și o sală de degustare cu 10.000 de sticle, precum și restaurante, baruri și un club de plajă cu sporturi nautice.

Somnio va oferi cumpărătorilor „intimitatea unui iaht privat, alături de șansa de a face rețea într-o comunitate vibrantă de proprietari care au aceeași idee”, au declarat investitorii săi pentru Financial Times.

„Asistența medicală de talie mondială va fi disponibilă și la bord, oferind proprietarilor de apartamente cel mai înalt nivel de siguranță, departe de pandemii și alte riscuri globale”, se spune într-o declarație despre dezvăluirea lui Somnio, citată de The Daily Mail.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău