(video) Premieră: Noul Porsche Cayenne Turbo GT – cel mai rapid Cayenne din istorie

Porsche completează oficial gama de modele Cayenne cu un erou deosebit de sportiv. Noul Cayenne Turbo GT este maşina despre care producătorul german a comunicat anterior primele detalii şi cu ajutorul căreia a stabilit un timp de tur record printre SUV-uri pe Nurburgring.

Caracteristici cheie:

  • Dispune de un V8 biturbo de 4.0 litri, capabil să producă cu 90 CP mai mulţi şi 80 Nm mai mulţi decât modelul Cayenne Turbo Coupe (640 CP şi 850 Nm). Cu el poate face 0-100 km/h în 3.3 secunde (-0.6 s) şi rula cu maxim 300 km/h (+14 km/h). Pentru comparaţie, Lamborghini Urus are nevoie de 3.6 secunde şi atinge maxim 305 km/h.
  • Motorul biturbo al noului Cayenne Turbo GT este în prezent cel mai puternic V8 pe benzină realizat de Porsche. Cele mai extinse modernizări au fost efectuate în zonele de acționare a arborelui cotit, turbocompresor, injecție directă de combustibil, sistem de inducție și intercooler. Acest V8 mai diferă de cel de pe Turbo Coupe prin elemente fundamentale, cum ar fi arborele cotit, bielele, pistoanele, antrenarea lanțului de distribuție și amortizoarele de vibrații torsionale. Având în vedere creșterea puterii, toate aceste componente au fost proiectate pentru sarcini de vârf mai ridicate și o dinamică de conducere mai bună.
  • În combinaţie cu motorului funcţionează un Tiptronic S cu opt trepte care se schimbă mai repede și un sistem Porsche Traction Management (PTM), ambele modificate. Există, de asemenea, răcire suplimentară cu apă pentru cutia de transfer.
  • Sistemul de evacuare sport standard, cu terminaţii de eşapament centrale, este unic pentru Cayenne Turbo GT. Din mijlocul vehiculului, sistemul de evacuare, inclusiv toba de eșapament posterioară, este fabricat din titan ușor și deosebit de rezistent la căldură. O reducere suplimentară a greutății este realizată prin omiterea amortizorului de zgomot central.
  • În comparație cu un Cayenne Turbo Coupe, noul Turbo GT are o gardă la sol redusă cu 17 milimetri. Pe baza acestui lucru, atât componentele pasive ale șasiului, cât și sistemele de control activ au fost reproiectate și optimizate pentru manipulare și performanță. Ele dispun, de asemenea, de calibrări specifice pentru a garanta interacțiunea perfectă între ele.
  • De exemplu, rigiditatea suspensiei pneumatice cu trei camere a crescut cu până la 15%, iar caracteristicile amortizoarelor Porsche Active Suspension Management (PASM), precum și aplicarea servodirecției Plus și a direcției punții spate au fost, de asemenea, adaptate. Sistemul de stabilizare activă a ruliului Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) funcționează acum cu un software de control orientat spre performanță. Iar sistemul Porsche Torque Vectoring permite rate mai mari de părtinire a cuplului.
  • Puntea față optimizată complet sporeşte, de asemenea, manevrabilitatea. În comparație cu Turbo Coupe, roțile sale de acolo sunt cu un centimetru mai late, iar unghiul de cădere negativ a fost mărit cu 0.45 grade, pentru a oferi noilor anvelope de performanță Pirelli P Zero Corsa de 22 inci, special dezvoltate pentru Turbo GT, o suprafaţă mai mare de contact cu drumul.
  • De operaţiunile de frânare va răspunde un standard sistem Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).
  • Opțional este disponibil de vopsit în noua culoare Arctic Grey. Modelul mai dispune la exterior de un șorț frontal GT specific cu o buză izbitoare și prize de aer laterale mărite. Un acoperiș din carbon conturat și extensii negre ale arcurilor roţilor, împreună cu jantele de 22 inci GT Design în Neodyme, domină vederea sa laterală. Plăcile laterale din carbon montate longitudinal pe spoilerul de acoperiș sunt specifice noului Turbo GT, la fel ca și buza eleronului extensibil adaptabil, care este cu 25 mm mai lat decât cel montată pe Turbo Coupe. Acest lucru mărește forța de apăsare la viteza maximă a mașinii cu până la 40 kg. Vederea din spate este completată de un panou difuzor izbitor din carbon.
  • Habitaclul este evidențiat de echipamentul standard de înaltă calitate și de aplicaţiile extinse cu Alcantara. Scaunele sport frontale reglabile electric în opt direcţii şi alte două scaune sport individuale pentru pasagerii din spate vin standard. Fiecare dintre acestea este specific GT, cu panouri perforate centrale din Alcantara, accente de contrast în Neodyme sau Arctic Grey și inscripții turbo GT pe tetiere. Așa cum este de așteptat de la mașinile sport Porsche, volanul sport multifuncțional are marcajul galben la ora 12. În funcție de ornamentele specificate, benzile contrastante sunt finisate în negru mat.
  • Cu noul Cayenne Turbo GT este lansat pe piaţă şi sistemul Porsche Communication Management 6.0.

Modelul nu este limitat în producţie şi este disponibil acum de comandat, inclusiv în Moldova. Preţul de start este de 193.500 de euro, devenind şi cel mai scump Cayenne nepersonalizat din fabrică.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/